FOLLOW US: facebook twitter

Πέλοπας-Ξενοφών 2-3: Με Πάρη στο 90’

Ημερομηνία: 15-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Πάρης Κωνσταντόπουλος μόλις έχει κάνει το 2-3 στο 90΄ και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

Ο Ξενοφών ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Πέλοπα

Ο Ξενοφών Κρεστένων δυσκολεύτηκε αλλά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ηλείας. Νίκησε 3-2 τον μαχητικό Πέλοπα Πύργου, χθες στο Ενωσιακό της Σπιάντζας, με γκολ του Πάρη Κωνσταντόπουλου στο 90΄ και ενώ βρέθηκε να χάνει 2-1 στο ημίχρονο.

Στο α΄ μέρος ο Πέλοπας του Μάκη Κόκκαλη ήταν καλύτερος και με τους ιδιαίτερα κινητικούς, Λειβαδίτη, Αστερόπουλο, Κανελλόπουλο δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Ξενοφώντα. Η πρώτη καλή φάση ήταν για την ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου στο 4΄ , με τον Πάρη Κωνσταντόπουλο  να σουτάρει από αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά  μπλόκαρε ο Πλατής. Στο 8΄ ακυρώθηκε γκολ του Πέλοπα ως οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση, με τον Ντίνο Δημητρόπουλο να εκτελεί φάουλ κοντά στο κέντρο του γηπέδου και ο Κανελλόπουλος στην πλάτη της άμυνας έστειλε  με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Πέλοπας πάταγε καλύτερα αλλά ο Ξενοφών σκόραρε πρώτος στο 17΄ με ωραίο σουτ του Γαλανόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή (0-1). Πέντε λεπτά μετά, οι Πυργιώτες ισοφάρισαν. Ο Γεωργόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κανελλόπουλο, αυτός πέρασε στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο και με διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Φιλιππόπουλο (1-1). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ξενοφών πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 39΄ είχε κεφαλιά του Σκαλτσά στο δοκάρι, ύστερα από κόρνερ του Μιλοσέσκι. Ώσπου στο 42΄ από μια στημένη φάση, ο Πέλοπας πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Δημητρόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της  άμυνας και ο Λειβαδίτης με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Αλλαγές και ανατροπή

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος πέρασε στο ματς τον Κουτρουμπή κάτω από τα γκολπόστ και τον Πλατανίτη στο κέντρο της άμυνας και στο 52΄ το Μυλωνά στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Δημάκης γύρισε στόπερ και ο Αναμουρλίδης πέρασε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα ο Ξενοφών να γίνει σαφώς πιο στιβαρός αμυντικά αλλά και πιο δημιουργικός καθώς ο Αναμουρλίδης μοίραζε σωστά το παιχνίδι μαζί με το Μιλοσέσκι. Έτσι, στα πρώτα δέκα λεπτά,  ο Ξενοφών δημιούργησε δύο καλές  ευκαιρίες για γκολ,  τις οποίες σπατάλησαν οι Κωνσταντόπουλος, Σάββας Αντωνόπουλος, ενώ στο 57΄ το σουτ του Γαλανόπουλου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Πλατής. Και στο 64΄ ήρθε τελικά η ισοφάριση. Ο Αναμουρλίδης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Πλατής έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Μπακατσέλος. Ο Μιλοσέσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σάββας Αντωνόπουλος από πολύ κοντά ήταν αδύνατο να αστοχήσει (2-2).

Από και κει πέρα, δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις. Άξια αναφοράς ήταν  μόνο δύο μακρινά σουτ. Ένα του Δημητρόπουλου στο 81΄ που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτρουμπή κι ένα του Ντέγιαν στο 88΄, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Πλατής. Κι ενώ όλα έδειχναν… παράταση, στο 90΄ ο Ζαπάντης σέντραρε από αριστερά και ο Πάρης Κωνσταντόπουλος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Καλύτεροι από τους νικητές οι Δημάκης, Αναμουρλίδης, Γαλανόπουλος, Κωνσταντόπουλος, ενώ από τους αξιόμαχους Πυργιώτες οι Χριστακόπουλος, Λειβαδίτης, Κανελλόπουλος και Αστερόπουλος. Ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Άγγελου Πήττα.

Πέλοπας: Π.Κ. Πλατής, Χριστακόπουλος, Βασιλόπουλος (85΄ Μπαχούρος), Γεωργόπουλος (69΄ Πότκα), Καλαθάς, Παναγόπουλος, Λειβαδίτης (77΄ Βουρλούμης), Αστερόπουλος, Κανελλόπουλος, Δημητρόπουλος, Παπαδάτος.

Ξενοφών: Φιλιππόπουλος (46΄ Κουτρουμπής), Γαλανόπουλος, Ζαπάντης, Αναμουρλίδης, Σκαλτσάς (46΄ Πλατανίτης), Δημάκης, Κωνσταντόπουλος, Μ. Παναγόπουλος (52΄ Μυλωνάς), Αντωνόπουλος (83΄Αλεξόπουλος), Μιλοσέσκι, Μπακατσέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος