FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ποδηλατοδρόμος στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 29-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι κ.κ. Εξαρχόπουλος Π. και Μπούσδας Γ.  μιλούν σε μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης για το άθλημα της ποδηλασίας

 

Κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας κας Βικτωρίας Βασιλοπούλου   και του Κ.Φ.Α του Σχολείου κου Ιωάννη Κουτσουνά προς τον Ποδηλατικό Σύλλογο « ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ», που εδρεύει στον Πύργο , το Μέλος του Συλλόγου και παλαιός αθλητής κος Εξαρχόπουλος Παναγιώτης με τη συνδρομή των επίσης φίλων του ποδηλάτου κων Μπούσδα Γιώργου και Παπαλάμπρου Άγγελου  βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής πραγματοποίησαν  τη Τετάρτη 25/04/2018 και για τρεις διδακτικές ώρες παρουσίαση- επίδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας.

Το μικρής διάρκειας πρόγραμμα αφορούσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης  και περιελάμβανε  ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό σκέλος τονίστηκε η ανάγκη χρήσης του κράνους, ως απαραίτητο μέσο ασφαλείας κατά την ποδηλασία, διευκρινίστηκαν οι διαφορές στους τύπους ποδηλάτων και στην χρήση τους ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός από αυτούς και απαντήθηκαν αρκετές απορίες των μικρών μαθητών.

Στο πρακτικό σκέλος του προγράμματος τα παιδιά, φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, πραγματοποίησαν μια διαδρομή δεξιοτεχνίας, που είχε σχεδιαστεί με κώνους στο προαύλιο του Σχολείου και με ποδήλατα που διέθεσε ο Σύλλογος, δωρεάν, για τις ανάγκες του προγράμματος.

Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν αλλά και προβληματίστηκαν, καθώς είναι χρήστες ποδηλάτων, αλλά πλέον ενήμεροι και υποψιασμένοι σε θέματα χρήσης και ασφάλειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος