FOLLOW US: facebook twitter

«Ο μπαμπάς μου… ο ήρωάς μου»

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:

tatani-paidiko-vivlio5

Εξαιρετική η εκδήλωση παρουσίασης του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου στην οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα

Όμορφες στιγμές έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν ή παρευρέθηκαν ως κοινό, μικροί και μεγάλοι,  στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου… ο ήρωάς μου» το περασμένο Σάββατο στην Αμαλιάδα, στην οικία Τατάνη, που συνεχίζει να φιλοξενεί μετά τις εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλα πολιτιστικά δρώμενα. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτικη Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Ήλιδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας, ο Σύλλογος γονέων του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και το βιβλιοπωλείο της πόλης «Πανόραμα».

tatani-paidiko-vivlio1

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία και συμμετοχή της Θεατρικής ομάδας Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας,μαζί με τον σκηνοθέτη της Χάρη Κότσιφα, όπου αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο μηνύματα του βιβλίου προκαλώντας θαυμασμό αλλά και συγκίνηση.

tatani-paidiko-vivlio3

Το μικρό δρώμενο από την εισαγωγή του βιβλίου, παρουσίασαν οι ηθοποιοί της ΘΟΒΑ Διονύσης Κομποστιώτης και Φώτης Σάκκος. Μάλιστα η Θεατρική Ομάδα ευχαρίστησε τον συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλο, την πρόεδρο Διονυσία Ρούτση του Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημ. Σχολ. Αμαλιάδας, τον καλλιτεχνικό Δ/ντη του Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας  Βούκανο Γιώργο, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Υπηρεσία Δ. Ηλιδας  Μάκη Παπαγιαννόπουλο, και τις εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ για την χαρά και την τιμή που τους έκαναν να παρουσιάσουν ένα δρώμενο του βιβλίου. Να σημειώσουμε ότι με την αγορά κάθε βιβλίου 2 ευρώ διατίθενται στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ”ΦΛΟΓΑ” για τη στήριξη της εκστρατείας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.

tatani-paidiko-vivlio7

Παράλληλα ο ζωγράφος Kristo Defrim Hasa ετοίμασε για την εκδήλωση με πολύ αγάπη ένα υπέροχο πανό, το οποίο γέμισαν με μηνύματα τα παιδιά, το οποίο μάλιστα θα ταξιδέψει στους αληθινούς ήρωες της ζωής, στα παιδιά από την «ΦΛΟΓΑ». Ομιλητές στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση, ήταν η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Μουζάκη, η παιδαγωγός Ουρανία Μουζάκη και η νηπιαγωγός Χρύσα Καπατσούλια. Η βραδιά λοιπόν είχε πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις, πλούσια και «γεμάτη», με πολλά και σημαντικά ωραία μηνύματα κυρίως για τα παιδιά, που δημιούργησαν προβληματισμό, γιατί είναι τέτοιο και το θέμα του που αφορά την πατρική αγάπη αλλά και την υιοθεσία.

tatani-paidiko-vivlio6

Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη. Ένα θαυμάσιο βιβλίο που καταδεικνύει πως γονιός δεν είναι απαραίτητα όποιος γεννά παιδιά, αλλά εκείνος που συνειδητά ζει για τα παιδιά του. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν και να συζητήσουν με τα παιδιά για την υιοθεσία και τον ρόλο της οικογένειας, προβάλλοντας έτσι το αληθινό νόημα της αγάπης.

tatani-paidiko-vivlio4

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος συγκινήθηκε από την όλη παρουσίαση στην Αμαλιάδα και τόνισε ότι « η συγγραφή για εμένα γεννήθηκε χάρη στην ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη στα παιδιά μας. Είμαι τυχερός που αυτή η προσφορά μεταφέρεται επάνω σε ένα βιβλίο που και από μόνο του είναι προσφορά για τους μικρούς μας φίλους. Φιλοσοφία μου και πιστεύω μου είναι πως αν θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να ζήσουν αύριο σε μια κοινωνία όπως την ορματιζόμαστε, πρέπει εμείς οι γονείς να κοιτάζουμε σήμερα τα μάτια του παιδιού μας μέσα από όλων των παιδιών τα μάτια.Οφείλουμε όλοι μας, όταν πρόκειται για τα παιδιά, να τοποθετούμε το μικρό λιθαράκι προσφοράς που μας αναλογεί… Είναι χρέος μας στο Αύριο. Αν στραφούμε στο σήμερα και στο χθες θα καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ… Εύχομαι οι σκέψεις μου αυτές να γίνουν κτήμα των γονέων και τα θετικά μηνύματα των βιβλίων μου να γίνουν κτήμα των παιδιών μας…»

tatani-paidiko-vivlio2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος