FOLLOW US: facebook twitter

Ο Μητροπολίτης Ηλείας στο πλοίο-μουσείο «Νεράιδα» στο Κατάκολο χθες με 20 και πλέον ιερείς

Ημερομηνία: 21-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συνοδευόμενος από είκοσι και πλέον ιερείς της Μητροπόλεως, επισκέφτηκαν χθες μεσημέρι το πλοίο – μουσείο του καπετάν Γιάννη Λάτση “ΝΕΡΑΪΔΑ ”  που από την περασμένη εβδομάδα ελλιμενίζεται στο λιμάνι Κατακόλου, γνωστό  πλέον ως “Λιμάνι  Κατακόλου Γιάννης Λάτσης”.

Τους υποδέχτηκαν το πλήρωμα του “ΝΕΡΑΪΔΑ ”  με επικεφαλής τον πλοίαρχο ΄Σαράντη Κουντούρη,  παρουσία του Λιμενάρχη Κατακόλου  πλωτάρχη ΛΣ κ. Δημητρίου Παπαηλιού  και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Διον. Αντωνόπουλου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μέσα από ολιγόλεπτα βίντεο, να γνωρίσουν όχι μόνο την ιστορία του “ΝΕΡΑΙΔΑ” που ήταν το πρώτο μεγάλο πλοίο που απέκτησε ο αείμνηστος καπετάν Γιάννης Λάτσης το 1949, αλλά και τα σπουδαιότερα κομμάτια της  ιστορίας  του μεγάλου εφοπλιστή και ευεργέτη, που τόσα προσέφερε στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, και  μέσα από τα ιδρύματά του εξακολουθεί να ευεργετείται η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, το Κατάκολο, η Ηλεία και όχι μόνο.

Ο Καπετάν Γιάννης Λάτσης αγαπούσε πολύ τον τόπο του και μέσα από υποτροφίες των ιδρυμάτων του σπούδασαν και βγήκαν επιστήμονες πολλά παιδιά από την Ηλεία. Στην ιδιαιτέρα του πατρίδα δε το Κατάκολο, επί σειρά ετών προσέφερε σεβαστή οικονομική βοήθεια.

Το “ΝΕΡΑΪΔΑ”, που  το επισκέπτονται καθημερινά, πρωί –  απόγευμα πολλά σχολεία, διάφορα σωματεία αλλά και απλοί πολίτες, την ερχόμενη Δευτέρα θα αποπλεύσει με προορισμό τον Φλοίσβο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος