FOLLOW US: facebook twitter

Βήμα για την διεθνή αναγνώριση του μολοσσού της Ηπείρου – Εκδήλωση τη Δευτέρα στο Βαρθολομιό

Ημερομηνία: 21-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κινήσεις για την αναγνώριση του ελληνικού ποιμενικού – μολοσσού της Ηπείρου, κάνει ο δήμος Πηνειού σε συνεργασία με την Κυνοφιλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σε εκδήλωση για που πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ., στο αθλητικό κέντρο Βαρθολομιού δίπλα στον ΟΣΕ, θα γίνει παρουσίαση της φυλής και προσπάθεια για την διεθνή αναγνώρισή της, παρουσία διεθνούς κριτή του χώρου, από τη Ρουμανία και της προέδρου της ΚΟΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Πηνειού Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Θανόπουλος, αναφέρθηκαν τόσο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυλής όσο και στην εκδήλωση. Αφορμή για την πραγματοποίησή της στο Βαρθολομιό, δίδεται από το γεγονός ότι και ο κ. Θανόπουλος είναι κάτοχος σκύλων αυτής της ράτσας.

«Ο ελληνικός ποιμενικός μολοσσός της Ηπείρου είναι καθαρά ελληνική φυλή που εκτράφηκε και χρησιμοποιήθηκε από την αρχαία ελληνική φυλή των μολοσσών και αργότερα από το Μέγα Αλέξανδρο. Πρόκειται για ένα υπέροχο σκυλί σκληραγωγημένο έξυπνο, θαρρετό, πολύ πιστό, υπομονετικό και καλός φύλακας και όχι μόνο για τους κτηνοτρόφους. Ξεκίνησε αυτή η ράτσα από τις ορεινές περιοχές της Πίνδου, είναι πολύ θαρρετά σκυλιά που δεν διστάζουν να τα βάλουν με άγρια ζώα και αρκούδες» δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος. «Καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν για να δουν κάτι διαφορετικό. Την αγάπη μας για τα σκυλιά την έχουμε δείξει. Είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση και ο ελληνικός ποιμενικός πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Θανόπουλος αναφέρθηκε στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης που είναι η ΚΟΕ και ο Διασωστικός Όμιλος Μολοσσών Ηπείρου.

«Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες μολοσσών της Ηπείρου να τα φέρουν προς παρουσίαση και αναγνώριση. Θεωρούμε πως είναι μια πολύ καλή εκδήλωση για την κυνοφιλία και θα προσπαθήσουμε μαζί με όλο τον κόσμο να προωθήσουμε αυτή την ελληνική φυλή που τόσο πολύ χρειαζόμαστε» σχολίασε και σημείωσε πως πρόκειται για ένα σκυλί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σωματοδομής, είναι φιλικό με τον άνθρωπο αλλά φύλακας πιστός σε ότι του αναθέσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος