FOLLOW US: facebook twitter

Ο Κόροιβος δίνει αγώνα ζωής!

Ημερομηνία: 02-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Το σαββατιάτικο παιχνίδι Κοροίβου-Απόλλωνα Πατρών είναι ένας τελικός. Σε αυτό συμφωνούν όλοι. Πρόκειται για το παιχνίδι το οποίο θα κρίνει την τύχη της ομάδας της Αμαλιάδας, κατά μεγάλο ποσοστό, αλλά και την τύχη του Απόλλωνα. Οι δύο ομάδες έχουν βίο παράλληλο φέτος. Η διαφορά είναι ότι οι «μελανόλευκοι» της Πάτρας έχουν αλλάξει και προπονητή, αφού ο Βετούλας πριν λίγο καιρό αποτέλεσε παρελθόν και τον διαδέχτηκε ο Σκουρτόπουλος. Ακόμη και το έμψυχο δυναμικό των δύο ομάδων έχει αλλάξει. Μέχρι και προχτές παίκτες έφευγαν και έρχονταν.

*Για τους «Μπλε» αποτελούν παρελθόν οι Μπράουν, Ρίτσαρτ, Βαν Όοστρουμ, Ριβέρα, Χολ. Αντίθετα, πρόσφατα ήρθε ο Σανέ, ο Σταρκς, ο Μακ Κλέλαν και ο Ιωακειμίδης. Τα ίδια συμβαίνουν και στον Απόλλωνα. Ένας βαθμός χωρίζει τις ομάδες (25 έναντι 24) κι αν νικήσει ο Κόροιβος, όπως όλοι πιστεύουν η διαφορά θα πάει στους δύο. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο αβαντάζ για τον Κόροιβο. Στον α΄ γύρο ο Απόλλωνας είχε νικήσει έναν κακό Κόροιβο (92-66).

* Προχτές ο Απόλλων έχασε από τον Ολυμπιακό στην Περιβόλα (70-87). Ο Ντίνος Καλαμπάκος είτε τηλεοπτικά είτε ζωντανά αποκρυπτογράφησε τον Απόλλωνα. Ο Χίκι και ο Καλινόσκι ήταν οι καλύτεροι, ενώ οι Πατρινοί είχαν 9/24 τρίποντα.

* Στο παιχνίδι με τον Άρη, προχτές ο νεαρός Κάτζος έπαιξε ένα λεπτό και πέτυχε το πρώτο του καλάθι!

Ξεκινούν τα πλέι-οφ στη Γ΄ τοπική

Αν δεν καταλάβατε το… προεκλογικό πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας τελείωσε, ως προς την κανονική περίοδο και μετά τη χθεσινή κλήρωση ξεκινούν τα πλέι-οφ κι εκεί θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

*Θα μετάσχουν έξι ομάδες, οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο με την προίκα που φέρνουν μαζί τους από την κανονική περίοδο. Λογικά τον πρώτο λόγο για την άνοδο έχουν ο Αμπελώνας και το Σώστη που ξεκινούν με 7 βαθμούς, ως πρώτοι. Έχει όμως καλή ομάδα ο Αίολος από το Γενάρη και δώθε, όπως και ο έμπειρος Ερμής Πλατάνου.

*Για μια ακόμη χρονιά έμεινε εκτός η ιστορική Αλφειονίς, όπως και η Αναγέννηση Μακρισίων, η οποία ξέμεινε στο β΄ γύρο. Πιο εύκολος ο δεύτερος όμιλος, όπου πέντε ομάδες ξεκίνησαν με πολλούς βαθμούς μείον.

*Να μη με ρωτήσετε, ποιες ομάδες μπήκαν για προεκλογικούς λόγους. Όλοι τις ξέρουν ή τις υποθέτουν. Πάντως, καμία δεν ήταν από τις 6 πρώτες για να εξηγιόμαστε.

*Τώρα τι ακριβώς πρόσφεραν στο τοπικό ποδόσφαιρο αυτές οι πέντε-έξι ομάδες, ας μην το σχολιάσουμε. Αφήστε που αυτή η ΕΑΠ αποχώρησε κι ούτε ψήφισε, όπως και η Αναγέννηση Μακρισίων!

 Η ατάκα του μήνα!

Με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της αλλαγής διαιτητή του αγώνα ντέρμπι της Α2 Κατηγορίας, Αχιλλέας-Δάφνη, από πλευράς των ηττημένων, η ΕΠΣΗ αναγκάστηκε (εκ των πραγμάτων) να παρέμβει και να διορθώσει τα πράγματα κατά τη γνώμη των διοικούντων.

*Πρόκειται περί καταπληκτικής ατάκας, η οποία λέει ότι τις αλλαγές διαιτητών ή βοηθών θα τις μαθαίνουν, θα τις πληροφορούνται από το σάιτ της ΕΠΣΗ. Με άλλα λόγια είμαι υπεύθυνος του σωματείου Πεζοποριακός και αγωνίζομαι με τον Ταλαιπωριακό. Το Σάββατο πρωί ή την Παρασκευή το βράδυ, διάβαζα ότι στον αγώνα ορίστηκε ο Α διαιτητής. Είμαι υποχρεωμένος ανά ώρα να μπαίνω στο σάιτ, ώστε να δω πιθανή αλλαγή. Ταλαιπωρία στο έπακρο. Αυτό να μην μπουν στον κόπο οι δύο υπάλληλοι που διαθέτει η ΕΠΣ και οι δύο της Επιτροπής Διαιτησίας (οι οποίοι διαθέτουν κινητό από τη Διοργανώτρια) να με πάρουν τηλέφωνο και να με ενημερώσουν…

 Στον πάγκο τους τα ανθρωπάκια

Υπάρχουν ορισμένοι του ποδοσφαιρικού χώρου, κακόβουλοι του συστήματος. Αυτοί, λοιπόν, ασκούν κριτική σε γραφόμενά μου, ότι τάχα βγαίνουν από την… κοιλιά μου! Τους ξέρετε. Είναι πασίγνωστοι στα ποδοσφαιρικά στέκια. Υστερόβουλοι, ανθρωπάκια του συστήματος.

*Λοιπόν, μια για πάντα. Προσωπικά δεν γράφω τίποτε, αν δεν είμαι παρών. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο, όταν κάποιος κάνει δήλωση σε μένα, έχει και την ευθύνη των λεγομένων του και ποτέ δεν έχει αναιρέσει. Αυτά και τέλος, την επομένη θα αναφέρω και … ονοματάκια, ώστε κάθε κατεργάρης να πάει στον… πάγκο του!

Η διάψευση!

Τρεις φορές είχαμε σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν ότι δεν θα υποβιβαστεί καμιά ομάδα από την Α΄ τοπική. Γνωστό σάιτ προχτές ξεμπρόστιασε τη Διοργανώτρια, οπότε ο πρόεδρος κ. Άρης Κουλούρης αναγκάστηκε να προβεί σε διάψευση. Στην προσεχή Γενική Συνέλευση το θέμα θα τεθεί διεξοδικά και θα μιλήσει ενώπιος ενωπίω…

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος