FOLLOW US: facebook twitter

Ο απολογισμός ενός δημάρχου

Ημερομηνία: 16-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Στο Δήμο μας η ανεργία καλά κρατεί, με 34.000 άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Στην πόλη μας 14.500 οικογένειες ζουν με το  Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η φορολεηλασία, τα εισοδήματα που έχουν μειωθεί δραματικά για κάθε λαϊκή οικογένεια, το βίαιο ξεκλήρισμα των αγροτών στην ύπαιθρο, των επαγγελματιών και βιοτεχνών στην πόλη συνθέτουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας

Θυμίζουμε ότι ήδη 3.500 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν απαλλαγή ή έχουν μειωμένα ανταποδοτικά τέλη και τιμολόγιο νερού. Τα νέα ζευγάρια  απαλλάχθηκαν από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, το Δημοτικό Βρεφοκομείο (για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ).

Λειτουργεί ημερήσια κατασκήνωση στην Πλαζ της Αγυιάς και από φέτος και στα Ροΐτικα, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Λειτουργούμε τα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης όπου συμμετέχουν 650 παιδιά, που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να τους δώσουν επιπλέον στήριξη για τη μόρφωσή τους. Έχουμε δομή για  παροχή συσσιτίων, υπάρχει δομή για άστεγους, ενώ ετοιμάζεται και νέα.

Πιλοτικά προχωράμε στη δημιουργία στα Ζαρουχλέικα, στην περιοχή εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα ενός Λαϊκού Στεκιού – Εστιατορίου.

Επιθυμούμε το στέκι αυτό να γίνει στέκι πολιτιστικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε οι μαζικοί φορείς, οι μαθητές, η νεολαία, οι φοιτητές να αγκαλιάσουν με τις δράσεις τους αυτήν την προσπάθεια. Να γίνει το δικό τους λαϊκό στέκι, βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, σε οργάνωση εκδηλώσεων. Το στέκι να απλώνεται σε όλα εκείνα που ευχαριστούν, δίνουν δύναμη σε όλους όσους θα συμμετέχουν, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογράφος, θέατρο, παρουσίαση βιβλίων, χορός, επιτραπέζια παιχνίδια, αθλητικές εκδηλώσεις κ.α..

Θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρεται το μεσημέρι φαγητό, με τη συνδρομή της δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίων του Κοινωνικού Οργανισμού

Σε δεύτερο χρόνο, παίρνοντας εμπειρία από τη λειτουργία του, θα προχωρήσουμε και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας στη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, θέλουμε να στηρίξουμε τη δράση της νεολαίας, των ανέργων, των φορέων, να διεκδικήσουν, να δημιουργήσουν, να απολαμβάνουν όλα όσα τους στερούν οι αντιλαϊκές πολιτικές, γιατί έχουν δικαιώματα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Ο νέος, ο άνεργος, ο δικαιούχος του ΚΕΑ αξίζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, με δουλειά και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους».

Προφανώς θα καταλάβατε ότι ο πιο πάνω απολογισμός ανήκει στον δήμαρχο Πατρέων κ Κώστα Πελετίδη. Διαβάζοντάς τον δεν σας κρύβω ότι ζήλεψα. Πολύ θα ήθελα ένα τέτοιο απολογισμό να μπορούν να κάνουν λήξη της θητείας τους και οι δικοί μας δήμαρχοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος