FOLLOW US: facebook twitter

«Ο αγώνας των πολύτεκνων οικογενειών είναι διαρκής, σκληρός και αφανής»

Ημερομηνία: 08-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

polyteknoi

Οι Πολύτεκνοι γιόρτασαν τους Προστάτες τους

Τους Προστάτες τους, Αγίους Μαρτύρους Τερεντίου, Νεονίλης και των επτά τέκνων αυτών, γιόρτασε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων τα μέλη του οποίου συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανού την Κυριακή το πρωί.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αλποχωρίου και μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Παναγιώτης Χρονόπουλος, στην ομιλία του, εντός του ιερού Ναού, μίλησε για τις δυσκολίες της πολύτεκνης οικογένειας τη σημερινή εποχή της κρίσης επισημαίνοντας το διαρκή, σκληρό και αφανή αγώνα που δίνουν. «Η πολύτεκνη οικογένεια, ειδικά σήμερα, δίνει έναν διαρκή αγώνα, σκληρό και αφανή, αλλά τόσο σημαντικό για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, η οποία βρίθει προβλημάτων με κεντρικό τόσο το οικονομικό όσο και το δημογραφικό που κλυδωνίζει τις βάσεις του εθνικού οικοδομήματος… Η σημερινή υπογεννητικότητα, είναι ένας επικείμενος κίνδυνος που ελλοχεύει, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του Ελληνισμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γιατί, χωρίς επαρκή νεανικό πληθυσμό είναι αδύνατη η ανάπτυξη και η ασφάλεια της πατρίδας μας…». Παράλληλα, μίλησε και για τη στάση της πολιτείας απέναντι στους πολυτέκνους επισημαίνοντας πως πριν έναν αιώνα εμφανίστηκε ο Σύνδεσμος Οικογενειακής και Κοινωνικής Άμυνας που ζήτησε και πέτυχε προνόμια όπως η μείωση των φόρων και έκτοτε η πολιτεία ήταν αρωγός με επιδόματα και διευκολύνσεις που σήμερα, κάποιοι «βάλθηκαν να τους κυνηγούν, λες και σκοπός τους ήταν και είναι να αφανίσουν το γένος των Ελλήνων».

Ο κ. Χρονόπουλος, τόνισε ακόμα ότι για τις παλαιότερες γενιές, ο αριθμός των παιδιών σε μια οικογένεια ήταν δείκτης ευτυχίας, οι σύγχρονοι όμως Έλληνες δεν ασπάζονται αυτή τη ρήση και στην πράξη αποτελούν μειονότητα. «Για τους περισσότερους, το σύγχρονο καταναλωτικό μοντέλο ζωής, η οικονομική δυσπραγία και η αύξησή της συμμετοχής των Ελληνίδων στην αγορά εργασίας, ο φόβος για τυχόν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και οι κύριες αιτίες που γενικότερα τα παιδιά – και ιδίως τα πολλά παιδιά – έχουν σταματήσει να είναι σκοπός ζωής, όπως ήταν για τις προπολεμικές γενιές. Το πρόβλημα σήμερα είναι κατεξοχήν πνευματικό…».

polyteknoi1

Μικρή δεξίωση

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Ενοριακό Κέντρο της Αγίας Κυριακής, όπου προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες καφές και γλυκίσματα. Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη που στέκεται πάντα αρωγός σε όλες τις οικογένειες και κυρίως των πολυτέκνων,  έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια. «Οι πολύτεκνοι αγωνίζονται να αναθρέψουν, να μεγαλώσουν, να μορφώσουν και να αποκαταστήσουν επαγγελματικά και οικονομικά τα πολλά παιδιά τους. Δυστυχώς όμως, οι  πολύτεκνοί  μας βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Η πολιτική ηγεσία, ενώ βλέπει ότι η Ελλάδα μας οδεύει προς τη δύση της, όχι μόνο αδιαφορεί πλήρως, αλλά, αντιθέτως, μεταχειρίζεται τους πολύτεκνους χειρότερα και από τους άγαμους…».

polyteknoi2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος