FOLLOW US: facebook twitter

«Ο έρωτας είναι ζωή και η αγάπη αιωνιότητα…»: Παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Σωτηροπούλου

Ημερομηνία: 28-07-2017 | Συντάκτης:

Εξομολόγηση ψυχής από την συγγραφέα στην χθεσινή συνέντευξη τύπου

Στα αιώνια και αναπάντητα ίσως  ερωτήματα που ταλανίζουν την ύπαρξή μας, για τον θάνατο, τον έρωτα, τη ζωή και την αγάπη,  ανάμεικτα με την θαλασσινή αύρα της Μπούκας και νότες μουσικές, θα επιχειρήσει να απαντήσει η γνωστή δημοσιογράφος Δέσποινα Σωτηροπουλου που κατάγεται από τον Πύργο, στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Τι… είπαμε ότι είναι ο έρωτας;» και που γίνεται εδώ στον Πύργο, στον τόπο της, στον τόπο όπου γεννήθηκε η έμπνευση για την συγγραφέα!

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ και το πιο σημαντικό όλων είναι ότι τα έσοδα του βιβλίου αλλά και κάθε βιβλίου που έγραψε ή που θα γράψει στο μέλλον, θα διατεθούν για παιδιά με καρκίνο, στο Σύλλογο «Πίστη» . Ένας όρκος που έδωσε για την ψυχή του άντρα της που έφυγε από τη ζωή πριν από 3,5 χρόνια.

Η Δέσποινα Σωτηροπούλου  χθες, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για την σημερινή παρουσίαση, στο Althea apartments στο Κατάκολο, που στην ουσία ήταν μια κατάθεση ψυχής από την ίδια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Πύργου (ΔΗΚΕΠ)  και των συλλόγων ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΣΠΙΑΝΤΖΑΣ.

Ο λόγος ανήκει λοιπόν στη Δέσποινα: «Το τι είπαμε είναι ο έρωτας» είναι το δεύτερο βιβλίο μου από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ του Σάββα Καλεντερίδη και πέρυσι παρουσιάσαμε ακριβώς την ίδια ημερομηνία εδώ στον Πύργο, την γενέτειρα μου, καταγωγή από τον πατέρα μου που μεγάλωσε εδώ, με τον τίτλο «Το ορκίζομαι στις  σελίδες μου».

Το νέο μου βιβλίο «Τι είπαμε είναι ο έρωτας», το δεύτερο κεφάλαιό του, γράφτηκε εδώ στον Πύργο και συγκεκριμένα στην Μπούκα, για αυτό και η εδώ παρουσίασή του είναι για μένα πολύ σημαντική. Το βιβλίο αποτελείται από δύο κεφάλαια, έχει να κάνει με τον έρωτα, τον θάνατο και την αγάπη, αφήνει δύο μηνύματα ξεκάθαρα, ότι ο έρωτας είναι ζωή και η αγάπη αιωνιότητα, βάζει ερωτήματα για το κατά πόσο οι άνθρωποι είμαστε δημιουργημένοι για να αγαπήσουμε και πόσο τα καταφέρνουμε, υπάρχουν απαντήσεις και γι αυτό, έχουμε αρκετή λοιπόν φιλοσοφική τριβή και αναζήτηση.

Τα έσοδα και των δύο βιβλίων μου όπως και κάθε βιβλίου μου που θα εκδίδεται στη συνέχεια, θα προσφέρονται και από εμένα και από τον εκδοτικό οίκο στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο του Συλλόγου «Η πίστη» και σε κάθε συνάνθρωπό μας ο οποίος τη δεδομένη στιγμή χρήζει μεγαλύτερης αγάπης και βοήθειας από αυτήν που έχουμε εμείς.

Αυτός είναι όρκος για την ψυχή του άντρα μου που «έφυγε» πριν από 3,5 χρόνια και την ψυχή τη δική μου που προσπαθώ όσο γίνεται, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και είναι αυτοσκοπός, να νοιάζεται ο καθένας μας και να φροντίζει για το συνάνθρωπο και να μην κοιτά μόνο τον εαυτό του. Είναι ένας πόλεμος κατά του εγωισμού που είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης και σε αυτό το δρόμο είμαι τα τελευταία χρόνια.»

Συνεχίζοντας την «εξομολόγηση» της η Δέσποινα Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στο κίνητρο της απόφασής της να διαθέτει τα έσοδα των βιβλίων στα παιδιά που έχουν καρκίνο και που άλλαξε ολόκληρη τη ζωή της.

«Τη στιγμή που έγραψα το κάθε βιβλίο και την στιγμή που αποφάσισα και εγώ και ο εκδότης αν και θα χρειαζόμουν ίσως τα έσοδα του βιβλίου και να μην το κάνω αλλά να τα διαθέτω, για μένα άλλαξαν όλα στη ζωή μου, ξαφνικά ζω μια άλλη ζωή! Το κίνητρο είναι ότι είμαι σε μια προσπάθεια να μην κρατάω για τον εαυτό μου τίποτα, ούτε συναισθήματα, ούτε υλικά αγαθά, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Και νομίζω πως ο καθένας από μας που είναι σε μια τέτοια προσπάθεια, ο θεός δίνει κι εμένα μου έδωσε έμπνευση. Κι όταν τελείωσα αυτό το βιβλίο είπα «σε ευχαριστώ θεέ μου», τα έχω πει όλα, αλλά φαίνεται ότι ποτέ δεν τα λέμε όλα γιατί ετοιμάζω ήδη και το τρίτο μου βιβλίο που έχει να κάνει με το χρέος, τι θεωρούμε χρέος και καθήκον να κάνουμε σε αυτή τη ζωή που ήρθαμε. Τι θεωρούμε ότι ήρθαμε να πληρώσουμε και να ξεπληρώσουμε και ο άνθρωπος πρέπει να τα βρει σε αυτή τη ζωή., Η ζωή είναι δώρο και αν δεν το κάνουμε τσάμπα έχουμε έρθει! Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ»!

Τέλος ευχαρίστησε τους δύο Συλλόγους Πύργος Όλοι Μαζί και Οικιστές Σπιάντζας, την ΔΗΚΕΠ Πύργου και τον Χάρη τον Αντύπα για την στήριξη, τον Γιάννη Πλεμμένο ιδιοκτήτη του café bar – restaurant ΑΚΡΩΤΗΡΙ στη Μπούκα και τους συνιδιοκτήτες για την φιλοξενία της παρουσίασης του βιβλίου καθώς και τις ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου Althea στο Κατάκολο, Κωνσταντίνα και Γιώτα Βυθούλκα για την φιλοξενία της συνέντευξης.

Η σημερινή παρουσίαση

Όπως είπε η συγγραφέας για το βιβλίο μιλούν:

Ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης-Εκδότης του βιβλίου,  η Νέλλυ Μοσχονά-Εκπαιδευτικός και ο  Χάρης Αντύπας-Πρόεδρος ΔΗΚΕΠ.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου

Επίσης για το βιβλίο θα μιλήσουν on video οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Νότης Μαυρούδης, Ρένα Κουβελιώτη, Ελένη Σπανοπούλου, Χριστιάννα Χαλκιοπούλου και αποσπάσματα θα διαβάσουν επίσης on video οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Βάνα Πεφάνη.

Παράλληλα θα προβληθεί για πρώτη φορά μια μικρού μήκους ταινία που γυρίστηκε εδώ στην Μπούκα όπου αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζουν η συγγραφέας- δημοσιογράφος και ο ηθοποιός Γιώργος Χριστοδούλου.

Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά, με τραγούδια από τα μέλη της μπάντας των PASSEPARTOUT: Φανή Τσαϊλάκη (φωνή), Στέφανος Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα, φωνή) και Κώστας Διαμαντόπουλος (κιθάρα).

Ο Σύλλογος Πύργος Όλοι Μαζί ανακοίνωσε πως βάζει πούλμαν με 1 ευρώ με αναχώρηση από το ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα στις 8μ.μ, από την Εμπορική Τράπεζα και την Αγία Τριάδα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος