FOLLOW US: facebook twitter

Μαγεία στο Κάστρο Χλεμούτσι: Εξαιρετική συναυλία από τον Σταύρο Ξαρχάκο και την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Ημερομηνία: 28-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια από τις πιο ωραίες βραδιές του φετινού καλοκαιριού έζησαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Κάστρο Χλεμούτσι. Στο επιβλητικό αυτό φρούριο που στέκει αγέρωχο ανά τους αιώνες, η εξαιρετική και χαρισματική Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσε δεκάδες τραγούδια που όλοι έχουν σιγοτραγουδήσει εδώ και δεκαετίες με τον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο να διευθύνει επί σκηνής τη δεκαμελή ορχήστρα. Χωρίς αμφιβολία ήταν μια από τις συναυλίες που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει, ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ήλιδας και ο «Πολιτισμός ενώνει».

Από τη μία η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες των τελευταίων τριάντα χρόνων. Από την άλλη ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας συνθέτης και δημιουργός μοναδικός και μία καλοκουρδισμένη πολυμελής ορχήστρα με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε μία άκρως αντιπροσωπευτική επιλογή από το ρεπερτόριο των τραγουδιών του Ξαρχάκου, σε τραγούδια γράφτηκαν ακόμα και πριν τρεις και τέσσερις δεκαετίες και είναι πάντα διαχρονικά και χιλιοτραγουδισμένα.

Πως όμως γεννήθηκε αυτή η «συνάντηση» κορυφής; Ήταν η σπίθα που άναψε πέρυσι στο Καλλιμάρμαρο στην συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» και έπειτα προέκυψε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μία καλλιτεχνική συνεργασία υψηλού επιπέδου που στόχο είχε να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές, μια μουσική σύμπραξη που όλοι ξέραμε από την στιγμή που φτάσαμε στο χώρο της συναυλίας,  πόσο θα μας συγκινήσει.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επί σκηνής καθοδήγησε όπως πάντα αριστουργηματικά την ορχήστρα… πολλές φορές δίνοντας ακόμα και με τα μάτια του τις κινήσεις…. Αυτό ήταν το ένα από τα κύρια στοιχεία που μάγεψε το κοινό… Ο Ξαρχάκος έμοιαζε αναγεννημένος σε αυτό το σταθμό της περιοδείας του, και δίπλα του κεφάτη, λαμπερή, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη χρωματισμένα με την διακριτική και ακριβή ερμηνεία της, τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τα πιο αγαπημένα του συνθέτη.

Ο κόσμος παρακολουθούσε μαγεμένος και χειροκροτούσε δυνατά σε κάθε ευκαιρία. Αρκεί να πούμε πως η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεμίζοντας το χώρο και αναγκάζοντας του διοργανωτές να προσθέσουν θέσεις, αγγίζοντας τα 1500 άτομα.

Ανάμεσα στους θεατές ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Χάρδας, οι αντιδήμαρχοι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Βούκανος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος