FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώνεται η τριήμερη ετήσια εκπαίδευση της Π.Υ. Πύργου

Ημερομηνία: 26-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Σήμερα η μεγάλη άσκηση στο ΤΕΙ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη ετήσια εκπαίδευση του προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Οι δύο πρώτες ημέρες αφορούν στην θεωρητική κυρίως εκπαίδευση αλλά και σε πρακτική στο χώρο της υπηρεσίας, ενώ σήμερα θα γίνει η μεγάλη άσκηση στον χώρο του ΤΕΙ Πύργου.

Την Δευτέρα οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου και των κλιμακίων της (Κρεστένων και Ολυμπίας) ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου και ιατρό Κωνσταντίνα Πανέτα για τις πρώτες βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα – εγκαύματα – αναπνευστικά λόγω εισπνοής καπνών – επικίνδυνων αερίων.

Ο Υποπυραγός Κώστας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας των Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Επιπυραγός Θεόδωρος Λεβέντης μίλησε για την αντιμετώπιση ατυχημάτων με επικίνδυνα υλικά, ενώ ο Μηχανολόγος – Μηχανικός Γιώργος Κωνσταντινίδης για τις ηλεκτρικές πυρκαγιές και τις αποστάσεις ασφαλείας από ηλεκτρικά δίκτυα.

Χθες ο Μηχανολόγος – Μηχανικός Γιώργος Τζαβάρας μίλησε για τις πυρκαγιές υγραερίων – LPG και τους τρόπους και τα μέσα κατάσβεσης αυτών – συμπεριφορά στην πυρκαγιά.

Ο Επιπυραγός Νίκος Σμαρνάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε για τις δασικές πυρκαγιές – ασφάλεια προσωπικού – χρήση αντιπυρικών καταφυγίων – χρήση μέσων ατομικής προστασίας ενώ ο Μηχανολόγος – Μηχανικός Νίκος Κολιαδήμας παρουσίασε την ομιλία του για τα τροχαία ατυχήματα – Μέθοδοι αντιμετώπισης συμβάντων σε οχήματα νέας τεχνολογίας (Υβριδικά – Υγραερίου).

Σήμερα το βράδυ μετά τις 8.30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη άσκηση της ετήσιας εκπαίδευσης με σενάριο που περιλαμβάνει απεγκλωβισμό ατόμων από το ΤΕΙ Πύργου ύστερα από έκρηξη και εκδήλωση πυρκαγιάς. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν και ερασιτέχνες ηθοποιοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα από τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει η Π.Υ. Πύργου με μεγάλο αριθμό πυροσβεστών. Την άσκηση αναμένεται να παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων και τοπικοί φορείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot