FOLLOW US: facebook twitter

Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας

Ημερομηνία: 18-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Η κα Εύα Καϊλή εν ώρα εργασίας!

 

«…Τα χρήματα είναι συγκεκριμένα, άρα από πού τα παίρνει; Τα στερείται η αγορά. Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για επενδύσεις μιλάμε για δύο πράγματα. Το ένα είναι η ανάπτυξη, το δεύτερο είναι το ξεπούλημα. Επενδύσεις για την ανάπτυξη δεν έχουμε δει. Άρα τι κάνουμε; Δίνουμε επιδόματα στους  τεμπέληδες που  φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν».

Τάδε έφη Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής της «Ελιάς», που άλλαξε πάλι ρούχα και συστήνεται πλέον ως «Κίνημα Αλλαγής». Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Καϊλή, όλοι όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας είναι επειδή είναι τεμπέληδες. Όλοι; Μα φυσικά. Η δήλωση μιλάει από μόνη της, όπως λένε και οι Βρετανοί. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα και η αγορά βεβαίως βεβαίως, επιβαρύνεται από περίπου 920.000 ανέργους οι οποίοι, προσέξτε, δεν θέλουν να δουλέψουν! Ούτε ένας από δαύτους! Υπάρχουν δηλαδή δουλειές με τη σέσουλα, τους καλούν κάθε μέρα να πάνε και αυτοί εκεί, στην τεμπελιά και στο πλουσιοπάροχο βοήθημα των 370 ευρώ άνευ τέκνων, το οποίο εκτοξεύεται στα 440 ευρώ με δύο παιδιά και φυσικά κρατάει έναν ολόκληρο χρόνο!

Όχι ότι τους αφορά όλους, αφού είναι ζήτημα αν τελικά το συγκεκριμένο επίδομα το λαμβάνει το εν έβδομο του συνόλου των ανέργων. Οι υπόλοιποι φαντάζομαι ότι είναι απλώς μαζοχιστές και απολαμβάνουν την φτώχεια και την πείνα που τους δέρνει απολύτως χωρία καμία παροχή. Από περιέργεια υπάρχουν μάλλον κι από καραγκιοζλίκι, που τραγουδούσε κι ο συγχωρεμένος ο Παπάζογλου στην Εκδίκηση της Γυφτιάς.

Και μετά από έναν χρόνο, όλοι αυτοί οι προνομιούχοι τεμπέληδες εξακολουθούν να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα ως μακροχρόνια άνεργοι, λαμβάνοντας το αστρονομικό ποσό των διακοσίων ευρώ τον μήνα (με παιδιά ή χωρίς). Έναν χρόνο κρατάει κι αυτό. Από εκεί κι έπειτα μπορούν ήσυχοι ήσυχοι να πάνε να βρουν μια γωνιά και να ψοφήσουν. Όχι τίποτε άλλο, να μην προκαλούν κιόλας το κοινό αίσθημα με την σκανδαλώδη ανικανότητά τους να βρουν εργασία.

Ενώ η κυρία Καϊλή που είναι ικανή και καταξιωμένη, έχει φτάσει να παίρνει μισθό μέχρι και 12.800 ευρώ (6.200 ο βασικός, συν 304 για κάθε ημέρα εργασίας ή μάλλον για κάθε υπογραφή στο βιβλίο παρουσιών) για τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο ευρωκοινοβούλιο, το οποίο επίσης χρηματοδοτούμε ως ελληνικός λαός. Λαμβάνει επίσης 4.000 ευρώ μηνιαίως (καθαρά) για έξοδα γραφείου στη χώρα, ενώ έχει στη διάθεσή της 21.000 ευρώ μηνιαίως (μεικτά) για την αμοιβή των συνεργατών της στην Ευρώπη και 5.000 για τους εν Ελλάδι. Τα αξίζει όλα αυτά όχι μόνο επειδή προφανώς κάνει εξαιρετική δουλειά στο Στρασβούργο, αλλά κυρίως επειδή προτού μπλέξει με τα κοινά και πολιτευτεί, είχε κολλήσει χιλιάδες ένσημα ως εργαζόμενη.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία που παρατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα της, «από το 2004 ως το 2007 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL, έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην Ελλάδα». Αυτό είναι όλο κι όλο δηλαδή, και αυτό με το ζόρι εφόσον «το 2002 ήταν ήδη», όπως επισημαίνει, «το νεότερο εκλεγμένο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης». Από τότε μέχρι σήμερα αλλάζει θέσεις και αξιώματα με τις διόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές και τα προνόμια που προβλέπονται.

Όμως όχι, μην την παρεξηγείτε. Η κυρία Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ παιδί του κομματικού σωλήνα, ούτε κινήθηκε αυστηρά στο πλαίσιο ενός κομματικού μηχανισμού –εν προκειμένω του πάλαι ποτέ βαθέως ΠΑΣΟΚ– προκειμένου να ανελιχθεί και να ασκεί σήμερα αφ’ υψηλού και εκ του ασφαλούς κριτική στους φουκαριάρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν ανήκει σε όλους αυτούς τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας που επί δεκαετίες τώρα μας ρουφούσαν το αίμα σαν βαμπίρ της εξουσίας με τις γνωστές σε όλους συνέπειες.

Δεν είναι επίσης αυτή που προ ολίγων μηνών είχε ΨΕΥΔΏΣ ισχυριστεί, όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά, ότι τον παππού της τον είχαν σκοτώσει εγκληματίες Κομμουνιστές! Είναι όμως σίγουρα επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Για μία όμορφη τεμπέλα που δεν δούλεψε ποτέ πραγματικά στην ζωή της, συνιστά τεράστια διάκριση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος