FOLLOW US: facebook twitter

Οι εποχικοί στον καθαρισμό των δασών: Σύσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας μετά την καταστροφή στην Αττική

Ημερομηνία: 30-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εποχικών εργατών που προσελήφθησαν, ο διευθυντής δασών Ηλείας Παναγιώτης Κορισιάνος πραγματοποίησε την Παρασκευή συνάντηση στο γραφείο του με τους δασάρχες, Πύργου Παναγιώτη Λάττα, Αμαλιάδας Σάκη Θωμόπουλο και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Βασίλη Γιακουμή.

Επηρεασμένοι από την φονική πυρκαγιά της Αττικής, συζήτησαν, προτείνοντας παράλληλα λύσεις προκειμένου να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο το εργατικό δυναμικό που κατέχουν. Ελλείψεις όμως παρουσιάζονται σε εργατικό εξοπλισμό, όπως αλυσοπρίονα, θαμνοκοπτικά αλλά και κράνη ασφαλείας, γάντια κτλπ.

Για το λόγο αυτό κατόπιν κοινής απόφασης ο κ. Κορισιάνος απέστειλε έγγραφο, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης της Πάτρας, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο ζητά την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Ο καθαρισμός των αντιπυρικών ζωνών ήταν επίσης ένα θέμα που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων. Η σωστή συνεργασία με τους δήμους και τα τοπικά κλιμάκια της Π.Υ είναι η λύση που προτάθηκε. Για τον λόγο αυτό μάλιστα όπως τονίστηκε ο δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων έθεσε στη διάθεση του δασάρχη κ. Γιακουμή λεωφορείο για την μεταφορά των εργατών όπου κρίνεται απαραίτητο.

Σε άλλους δήμους όμως αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς η μεταφορά των εργατών σε δασικές περιοχές είναι πολύ δύσκολη και το Υπουργείο ακόμα δεν έχει δώσει λύση προκειμένου να μισθωθούν οχήματα για το λόγο αυτό.

Ο κ. Κορισιάνος ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν σεμινάρια προκειμένου οι εποχικοί εργάτες να λάβουν την απαραίτητη γνώση προκειμένου να πράξουν με τον σωστό τρόπο τους καθαρισμούς των δασών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος