FOLLOW US: facebook twitter

Η Τέχνη στην υπηρεσία της κοινωνίας: Οι ζωγράφοι X. Χάσα και Χ. Φερλές δημοπρατούν έργα τους για τους πυρόπληκτους

Ημερομηνία: 30-07-2018 | Συντάκτης:

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Πυργιώτη καλλιτέχνη Χρήστου Φερλέ και του ζωγράφου Χρίστο Χάσα από την Αμαλιάδα, μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλυγγύης, με στόχο  να βοηθήσουν  μέσα από την Τέχνη τους, τους πυρόπληκτους της Αττικής, τα θύματα των μεγάλων πυρκαγιών, ξεκίνησε από την Ηλεία και ευελπιστούμε  να βρουν μιμητές αυτής τους τις κίνησης και να ακολουθήσουν κι άλλοι καλλιτέχνες.  Την πρωτοβουλία ανέλαβαν ο Πυργιώτης ζωγράφος Χρήστος Φερλές – γνωστός στους διαδικτυακούς του φίλους και ως Arsene Loupen-  και ο ζωγράφος δάσκαλος των εργαστηρίων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας Kristo Defrim Xasa, διαθέτοντας έργα τους για να ενισχύσουν τους πυρόπληκτους.

Το έργο του Χρήστου Φερλέ

Ασυμβίβαστος, αντισυμβατικός και ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης ο Χρήστος Φερλές, χωρίς πολλά λόγια και κυρίως χωρίς καμία πρόθεση να προκαλέσει… περαιτέρω συζητήσεις και «θόρυβο», γιατί όπως έχει πει και ο ίδιος «για μένα η σιωπή έχει εξαιρετική σημασία»,  ανάρτησε το έργο του στο fb το οποίο εμπνεύστηκε από τις φονικές πυρκαγιές και την απόφασή του να το δημοπρατήσει με τιμή εκκίνησης τα 1000 ευρώ, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι τα χρήματα θα παραδώσει ο ίδιος σε πυρόπληκτη οικογένεια και όχι μέσω «αρμοδίων». Επίσης ο ίδιος και η οικογένειά του, προσφέρουν το σπίτι τους σε Αθήνα και Κατάκολο για να βρουν ένα καταφύγιο αυτές τις δύσκολες ώρες, άνθρωποι που το έχουν ανάγκη και ξεσπιτώθηκαν από τη φωτιά.

Στην ανάρτησή του στο fb ο Χρήστος Φερλές αναφέρει τα εξής:

“Δημοπρασία του συγκεκριμένου έργου.

Καμβάς 50 Χ 70
Ακρυλικό
Μελάνι
Σινική μελάνη

Τα χρήματα θα τα παραδώσουμε εμείς οι ίδιοι σε πυροπληκτη οικογένεια και όχι κάποιος “αρμόδιος”. Τιμή εκκίνησης 1000 ευρώ. Επίσης προσφέρουμε σπίτια σε Αθήνα και Κατάκολο Ηλείας να μπορεί κάποιος να μείνει πιο ανθρώπινα αυτές τις ώρες.
Παίδες….όχι αλλά νερά, τρόφιμα, ρούχα. Είναι ήδη αρκετά αυτά που έχουν σταλεί και σε λίγο θα αρχίσει το πλιάτσικο.
Πληροφορίες inbox. Δεν θα γίνει κανένας δημόσιος διάλογος για να’χαμε να λέγαμε…”

Όποιος λοιπόν επιθυμεί να συμμετάσχει στην δημοπρασία, ας στείλει μήνυμα στο fb στον καλλιτέχνη στο προφίλ «Arsene Loupen».

Δύο έργα από τον Kristo Xasa

Την ίδια ακριβώς πρωτοβουλία, ανέλαβε και ο Αλβανός ζωγράφος και μόνιμος κάτοικος της Αμαλιάδας τα τελευταία 24 χρόνια Kristo Defrim Hasa, δάσκαλος των εικαστικών εργαστηρίων της Παπαχριστοπούλειου και ψυχή των πολιτιστικών και εικαστικών εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας.

Και ο Kristo, ένας πολύ ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης που λατρεύει την τέχνη του και τα παιδιά τα οποία διδάσκει ζωγραφική εδώ και πολλά χρόνια στο δήμο Ήλιδας και βεβαίως δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από το δράμα που εκτυλλίσσεται αυτές τις μέρες στην Αττική, μέσω fb έκανε και εκείνος γνωστή την απόφασή του να διαθέσει το ποσόν από την πώληση δύο έργων του στο ταμείο των πυρόπληκτων.

«Μη έχοντας την δυνατότητα να βοηθήσω με άλλο τρόπο, βάζω δύο έργα μου προς πώληση και τα έσοδα θα αποσταλούν στους πυρόπληκτους της Αττικής. Τα δύο έργα είναι δουλεμένα με την τεχνική λινάτσα με ακρυλικό. Το πρώτο έργο, “ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ”, έχει διαστάσεις 120Χ80 CM, ενώ το δεύτερο, “ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ”, έχει διαστάσεις 120Χ85 CM. Η τιμή πώλησης του κάθε έργου ανέρχεται στα 600 ευρώ και όποιος ενδιαφέρεται για να αγοράσεις κάποιο από τα έργα, να καταθέσει τα χρήματα στον εθμικό λογαριασμό που έχε δημιουργηθεί για τους πυρόπληκτους με αιτιολογία το όνομα του έργου και του καλλιτέχνη. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε προχωπικό μήνυμα στο fb.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος