FOLLOW US: facebook twitter

Ξενάγηση την Κυριακή στο φάρο Κατακόλου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας φάρων

Ημερομηνία: 17-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36655″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων. Παράλληλα θα ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.

Ανάμεσα στους φάρους που μπορεί να επισκεφθεί το κοινό, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, την Κυριακή, είναι και ο φάρος Κατακόλου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν από τα ε.ε. Στελέχη της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού μας Ναυτικού για την λειτουργία του.

H Παγκόσμια Ημέρα Φάρων τιμάται από το 2003 μετά από πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.

O φάρος του Kατάκολου κατασκευάστηκε το 1865 με το ύψος του πέτρινου πύργου του να φθάνει τα 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος τα 45 μέτρα. Είναι γαλλικής προέλευσης και η εμβέλειά του έφτανε τα 18 με 19 ναυτικά μίλια.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ο φάρος του Kατακόλου χαρακτηρίστηκε διατηρητέος και νεώτερο ιστορικό μνημείο της περιοχής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot