FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν τα έργα για την ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας  δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Συνάντηση  εργασίας είχαν χτες στον Πύργο ο  Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπιλ Ιωσήφ Μοραντ  , με τον Αντιπεριφερειαρχη Ηλείας  Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Η συνάντηση που  διήρκεσε  τρεις ώρες περίπου, έγινες σε πολύ εγκάρδιο  και φιλικό κλίμα , επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την πολύ στενή συνεργασία , μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας..Παρών ήταν και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών  της Περιφέρειας  Μιχάλης Καλογερόπουλος που με την εμπειρία του έδωσε σωστές κατευθύνσεις σε πολλά ζητήματα.

Σημαντικό θέμα της συζήτησης , αποτέλεσαν οι παραλιακοί δρόμοι  σε περιοχές του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειαρχης  , ενημέρωσε ότι σύντομα  ξεκινούν  τα έργα  για την ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου και ειδικότερα το τμήμα που θα συνδέει την Κάτω Παναγιά με το λιμάνι της Κυλλήνης , ένα έργο που αποτελεί αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα της διάνοιξης  ενός ακόμα τμήματος παραλιακού  δρόμου  στην περιοχή του Κάστρου, συνδέοντας έτσι ‘όλες  τις μεγάλες τουριστικές μονάδες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και δίνοντας αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Για το δρόμο αυτό ,υπάρχει μελέτη η οποία είναι στη διαδικασία της επικαιροποίησης με τα νέα στοιχεία και στη συνέχεια μπορεί να υλοποιηθεί με χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Συζητήθηκαν επίσης  οι προοπτικές της ένταξης του Δήμου  σε αναπτυξιακά χρηματοδοτικά προγράμματα, του τουριστικού και άλλων τομέων ,αφού από το Δήμο έχουν γίνει ενέργειες  προς την κατεύθυνση αυτή.

Το θέμα της σχολικής στέγης , τέθηκε στη συζήτηση και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας για το οποίο αναμένεται η μελέτη από την ΚΤΥΠ για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του παλιού κτιρίου και ταυτόχρονα ολοκληρώνεται η μελέτη για το νέο διδακτήριο.

Για το ειδικό σχολείο Λεχαινών που στεγάζεται σε λυόμενα , έχουν προγραμματιστεί  οι ενέργειες για τη μεταστέγαση του σε άλλο κτίριο μέχρι την κατασκευή νέου..

Για το Λύκειο Λεχαινών που έχει ενταχθεί στο κτηριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται το χρηματοδοτικό εργαλείο  για την κατασκευή του.

Ενημερώθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειαρχης για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για την Καυκαλίδα με σκοπό να διατηρηθεί και να συντηρηθεί κατάλληλα..

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι Ιαματικές Πηγες Λουτρών Κυλλήνης και Κουνουπελίου για τις οποίες ο Δήμος έχει ζητήσει  την παραχώρηση τους  για εκμετάλλευση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση από τον κ. Αντιπεριφερειαρχη ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες του Δήμου σε όλα τα θέματα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος