FOLLOW US: facebook twitter

Ξανά στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι: Συλλαλητήριο από την ΟΑΣΗ στις 17 Σεπτέμβρη

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Η μεγάλη πτώση τις τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν από τον ΕΛΓΑ, η αποτυχία των δολωματικών ψεκασμών για το δάκο στην ελιά, οι διαδικασίες της ΔΕΗ για τις γεωτρήσεις και η αύξηση των τελών άρδευσης από τους ΤΟΕΒ, αποτελούν τους λόγους που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μέλη της ΟΑΣΗ, πραγματοποιούν συλλαλητήριο τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Ως σημείο συγκέντρωσης καθορίστηκε ο κόμβος Αγ. Γεωργίου στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και από εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία μέσα στην πόλη. Χθες το μεσημέρι μετά τη σύσκεψη που είχαν τα μέλη της ΟΑΣΗ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν σε όλα τα προβλήματα. Εξέφρασαν τη δυσπιστία τους απέναντι στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, λέγοντας πως τα προβλήματα του χώρου επιδεινώνονται διαρκώς.

«Το πρόβλημα με τους συνάδελφους κτηνοτρόφους και τις γαλακτοβιομηχανίες που λένε προφορικά ή εγγράφως για μείωση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα της τάξης του 0,15 – 0,20 λεπτών, που σημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι με αυτό τον τρόπο θα φύγουν από την παραγωγή. Οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν από τον ΕΛΓΑ αλλά και για τις ζημιές που έγιναν την φετινή χρονιά και ένα νέο σύστημα κοροϊδίας που βρήκε ο οργανισμός και αποζημιώνει με δόσεις τους παραγωγούς, ενώ εμάς τον Οκτώβριο με την συμπλήρωση και του ΟΣΔΕ παίρνει όλα τα χρήματα του. Είναι ένα νέο θέμα με τα ΤΟΕΒ και την Περιφέρεια που προσπαθεί να πιέσει για αύξηση του νερού με πέντε ευρώ επιπλέον το στρέμμα και αυτό θα κάνει το νερό πολύ ακριβό για να καλλιεργήσει ο αγρότης» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, όπου στάθηκε ακόμα στο θέμα της δακοκτονίας αλλά και τις διαδικασίες της ΔΕΗ για τις αγροτικές γεωτρήσεις.

«Καλούμε όλους τους αγροκτηνοτρόφους και όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι σωτήρες έχουν πεθάνει και έχουν ευθύνη για το εάν θα αντισταθούν στο ξεκλήρισμα τους ή θα σκύψουν το κεφάλι και θα υποστούν τις συνέπειες» σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ακόμα για τις νέες κινητοποιήσεις μίλησαν ο γραμματέας της ΟΑΣΗ, νέος αγρότης και κτηνοτρόφος Νίκος Αγάλος και τα μέλη Σωτήρης Μητσόπουλος και Διονύσης Κουρλός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος