FOLLOW US: facebook twitter

«Να συνεχιστεί η λειτουργία του τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ»

Ημερομηνία: 31-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ds-pyrgou-leitourgia-tmimatos-pliroforiki-mme1

Ομόφωνο ψήφισμα στο χθεσινό Δ.Σ Πύργου για το ΤΕΙ κατόπιν πρότασης του Α. Καράμπελα

Το θέμα της αναβάθμισης του ΤΕΙ Πύργου και της συνέχισης του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, με στόχο να ενισχυθεί η πρόταση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που προτείνει την επαναφορά του και θα κατατεθεί στον Υπουργό Παιδείας, αποφασίστηκε ομόφωνα προ ημερησίας, στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κατόπιν πρότασης της παράταξης Αντώνη Καράμπελα.

Όπως είναι γνωστό αυτήν την περίοδο συζητείται η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη και ενόψει του σχεδίου “Αθήνα”, που προβλέπει “λουκέτο” το 2018 σε 19 μεταβατικά τμήματα ΤΕΙ (εκτός μηχανογραφικού σήμερα)  στα οποία συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου  αν οι διοικήσεις τους δεν προτείνουν λύση για τη διάσωσή τους. Ήδη έχουν εκφραστεί προθέσεις εκατέρωθεν -και από τα ΤΕΙ και από το υπουργείο- να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι το οποίο συνέβη και στην δική μας περίπτωση, όπου μετά από συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μέλη της Συγκλήτου στις 9 Ιανουαρίου, όπου προέκυψε και η σχετική πρόταση για την συνέχιση του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου. Έτσι, χθες κατόπιν πρότασης του κ. Καράμπελα το δημοτικό συμβούλιο Πύργου ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση- ψήφισμα που κατέθεσε προκειμένου να ενισχυθεί η πρόταση της Συγκλήτου, καθώς αναμένεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να κριθεί το θέμα από το Υπουργείο Παιδείας.

ds-pyrgou-leitourgia-tmimatos-pliroforiki-mme

Σύμφωνα  λοιπόν με το ψήφισμα καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που στην ουσία θα κρίνει το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου, το

 Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύργου αποφασίζει τα εξής:

  1. Παραμένει αταλάντευτα και σταθερά προσηλωμένο στη βούλησή του να διεκδικήσει και να απαιτήσει την ενίσχυση των Τμημάτων και την παραπέρα ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων στο ΤΕΙ Πύργου, όπως αυτό εκφράστηκε με την αρθμ 386/1-11-2016 απόφασή του.
  2. Συμφωνεί με την πρόταση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την συνέχιση του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ που ως γνωστόν με το σχέδιο Αθηνά, καταργείται το 2018.
  3. Η απόφαση ή το ψήφισμα αυτό, να αποσταλεί στον Υπουργό Παιδείας, στους υφυπουργούς Παιδείας, στον πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στους βουλευτές του νομού και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Βέβαια, δοθείσης αφορμής, άνοιξε ξανά το κεφάλαιο του ΤΕΙ Πύργου, με τοποθετήσεις από τους επικεφαλής αλλά και από τον δήμαρχο, σχεδόν συνολικά, ωστόσο για να μην ξεφύγουν από τον στόχο, αποφάσισαν να μην το προχωρήσουν παραπέρα, καθώς ο δήμαρχος στην δική του τοποθέτηση, επανέφερε το ζήτημα του αυτόνομου ΤΕΙ Ηλείας ή Πύργου, κάτι που παραλίγο να δημιουργήσει ένταση σε ότι αφορά την… ονομασία. Επειδή όμως το ζητούμενο ήταν να φύγει έγκαιρα το ψήφισμα, το θέμα θα επανέλθει σύντομα.

Παραλίγο κόντρα για την ονομασία

Ο κ. Λιατσής κάλεσε το Δ.Σ και όλες τις παρατάξεις, να ομονοήσουν και να δώσουν αγώνα για ένα αυτόνομο ΤΕΙ και να προτάξουν και το θέμα του χώρου, μετά την πρόθεση επαναπαραχώρησης της έκτασης στα Βυτινέικα από τον Μητροπολίτη Ηλείας. Μάλιστα έριξε και γέφυρα συνεργασίας με το δήμο Ήλιδας, να δουν σε μια κοινή βάση διεκδίκησης το ζήτημα του αυτόνομου ΤΕΙ. Στο σημείο αυτό προέκυψε αντίδραση του κ. Τ. Αντωνακόπουλου που επισήμανε αφενός ότι ο Πύργος πρέπει να διατηρήσει τη θέση του ως πρωτεύουσα, άρα έχει και τον πρώτο λόγο και κατέθεσε έγγραφο του δασαρχείου σύμφωνα με το οποίο ο προτεινόμενος χώρος είναι μόνο 6 στρέμματα γιατί τα υπόλοιπα έχουν κριθεί αναδασωτέα. Παράλληλα, ο κ. Γ. Αργυρόπουλος, προέβαλε ένσταση σε πολλά από όσα ειπώθηκαν από το δήμαρχο, σε ότι αφορά το αυτόνομο ΤΕΙ, αφού τόνισε ότι άλλα αποφασίζουν και λένε στα συμβούλια και άλλα πράττουν, καθώς πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική πρόταση και τεκμηριωμένος φάκελος με τμήματα που θα έχουν συναφή αντικείμενο σπουδών, για να μπορεί να γίνει αυτόνομο. Από την πλευρά της η κ. Άβα Βαγγελάτου, τόνισε ότι στηρίζει την θέση που είχαν εκφράσει οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου και ότι σε ένα εχθρικό περιβάλλον από την Πολιτεία όπου δεν δίνει κονδύλια για την Παιδεία, πως μπορούν να συζητούν θέμα αυτόνομου ΤΕΙ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούν αυτό το δικαίωμα. Ο κ. Χ. Μιχαλακόπουλος  τόνισε ότι πολλές φορές η παράταξή του έχει θέσει αυτό το θέμα και υπάρχει και σχετική αρθρογραφία με αντίστοιχες προτάσεις και ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος τι εννοεί ότι λέει ΤΕΙ Ηλείας ή Πύργου. Ο κ. Χ. Αθανάσουλας, τόνισε ότι όλα αυτά που συζητάνε είναι κυρίως επικοινωνιακά, γιατί το θέμα που επείγει είναι μέσα σε δύο εβδομάδες να αποφασιστεί η παραμονή του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και πρέπει να φύγει το ψήφισμα και να μην κολλάνε στα ίδια και τα ίδια.

Στα προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα των δασικών χαρτών, ο πρόεδρος του Δ.Σ ανέγνωσε ένα ψήφισμα για να εγκριθεί από το σώμα, ζητώντας μεταξύ άλλων  παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων, συμβολικά τέλη και πάγωμα στην ουσία της διαδικασίας. Στο γενικό πλαίσιο υπήρξε συμφωνία με ορισμένες διαφοροποιήσεις, γιααυτό και οι επικεφαλής θα θέσουν ο καθένας τις προτάσεις του για να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο που θα διαμορφωθεί και θα δημοσιευτεί. Μετά τις 8 το βράδυ, ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ενώ πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το Δ.Σ κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοτικού υπαλλήλου Βασίλη Σαϊνη που έφυγε προ ημερών από τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος