FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ. Πύργου: Ψήφισμα συμπαράστασης προς τον διωκόμενο δήμαρχο Πατρέων

Ημερομηνία: 31-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

peletidis-dimarxos-patras

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, απόψε με έκανε να νιώθω υπέροχα που είμαι μέλος του! Ψήφισε:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ (30/01/2017)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη δίωξη του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015, καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη τον ερχόμενο Φλεβάρη από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Γι’ αυτούς φαίνεται θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας,
να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονοι των ναζί,
να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά και το διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης, είναι πολύ μεγάλες.
Η απόφασή αυτή του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκαλεί, ιδιαίτερα τώρα, που συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες, τα δολοφονικά χτυπήματα στα μέλη του ΠΑΜΕ, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τα πολλά ακόμα στοιχεία για την εγκληματική της δράση που καθημερινά βγαίνουν στο φως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου , εκφράζει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δε βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση.
Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία την οποία πιστεύει.
Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.
Ο λαός του Πύργου, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη.
Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή.
Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής”.

Xρήστος Αθανάσουλας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος