FOLLOW US: facebook twitter

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής από τις μεθεπόμενες όμως εκλογές

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την απόσυρση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης» για να δοθεί περισσότερος χρόνος για συζήτηση και διαβούλευση με την Τ.Α και την ΚΕΔΕ, αν και τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, ζήτησε με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία  στη προχθεσινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Παράλληλα ζήτησε οποιαδήποτε αλλαγή εκλογικού νόμου να εφαρμοσθεί από την μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση,  ως είθισται μέχρι σήμερα.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος όσο και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αθανασία Κουσκουρή τάχθηκαν υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά επισήμαναν ότι υπάρχουν διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα που απαιτούν ευρύτερη συζήτηση, γιατί το νομοσχέδιο χρειάζεται βελτιώσεις και αλλαγές.

Ο κ. Μπαλιούκος ξεκαθάρισε την θέση του τονίζοντας ότι «το νομοσχέδιο είναι σε λάθος κατεύθυνση, γιατί ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό στην καθιέρωση της απλής αναλογικής, ο διαχωρισμός των θεσμών εντός του δήμου, δημοτικό συμβούλιο, τοπικές κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων, ΤΚ άνω των 500 κατοίκων και το διαφορετικό σε κάθε περίπτωση εκλογικό σύστημα που επιβάλλεται, μας υποχρεώνει να σταθούμε αρνητικά και σε αυτό το θετικό».

Από την πλευρά της η κ. Α.  Κουσκουρή χαρακτήρισε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ « μονόπλευρο και αναιτιολόγητο» αλλά ζήτησε και αυτή περισσότερο χρόνο για διαβούλευση χωρίς όμως να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νίκος Γκότσης επισήμανε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στον «Κλεισθένη» τονίζοντας ότι έχει ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος