FOLLOW US: facebook twitter

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων και εντάσεων στη λαϊκή αγορά

Ημερομηνία: 13-02-2017 | Συντάκτης:

laikh-amaliadas-antiparatheseis1

Δεν έχει τέλος η κόντρα μικροπωλητών και δημοτικής αρχής στην Αμαλιάδα

Δεν έχει τέλος η κόντρα των μικροπωλητών λαϊκών αγορών με τη δημοτική αρχή Ήλιδας για τη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας. Προχθές το πρωί υπήρξαν νέα επεισόδια και εντάσεις όταν ο δήμος επιχείρησε να λειτουργήσει τη λαϊκή παρά την ακύρωση της σχετικής απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων μικροπωλητών μετέβησαν νωρίς το πρωί στο χώρο για να διαμαρτυρηθούν και βρήκαν τις κεντρικές πόρτες αλυσοδεμένες και κλειστές. Μάλιστα κατήγγειλαν πως αστυνομικός με πολιτικά χρησιμοποίησε κόφτη για να σπάσει τις αλυσίδες, μαζί με τη δημοτική αστυνομία, παρουσία και του αντιδήμαρχου Νώντα Παναγιωτόπουλου. Την ίδια στιγμή αρκετοί πωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους, έχοντας μπει από άλλη είσοδο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μικροπωλητών λαϊκών αγορών ο Ελεγκτής Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ακύρωσε την απόφαση 361/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε την τέλεση της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας στο χώρο του πάρκινγκ του δημοτικού σταδίου. Η απόφαση αυτή μάλιστα κοινοποιήθηκε και στο δήμο Ήλιδας. Όπως αναφέρουν χωρίς απόφαση δεν μπορεί να τελεστεί η λαϊκή αγορά. Ωστόσο το Σάββατο οι πάγκοι στήθηκαν παρά την ακυρωμένη απόφαση διεξαγωγής.

laikh-amaliadas-antiparatheseis3

 Αλυσίδες στις πόρτες

Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών κατήγγειλαν πως η Αστυνομία παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή, συνέβαλε στη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς. “Η λαϊκή αγορά λειτούργησε παρανόμως σήμερα (σ.σ. χθες). Εισπράχθηκαν κάποια χρήματα παράνομα και αυτό λέγεται παρεμπόριο. Έπρεπε να κλείσει αυτή η λαϊκή και να δοθεί ένας νέος νόμιμος χώρος από το δήμο, για να μπορεί και ο καταναλωτής να αγοράζει ανταγωνιστικά προϊόντα και όχι από μερικούς. Έξω έμεινε το 80% των μικροπωλητών” είπε ο πρόεδρος του σωματείου “Αναγέννηση” Χρήστος Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος του σωματείου “Αγ. Χαράλαμπος¨ Στέφανος Τομαρόπουλος δήλωσε ότι “εμείς ενημερωθήκαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι έχει ακυρωθεί η απόφαση για τη λαϊκή καθώς είχαμε κάνει προσφυγή. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας και το πρωί πήγαμε για διαμαρτυρία και είδαμε τις πόρτες κλειστές. Μετά είδαμε να έρχεται ένας κύριος με πολιτικά και να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα και να γίνονται επεισόδια. Ο δήμος δεν υπήρχε πουθενά. Ύστερα έφτασε με τη δημοτική αστυνομία ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος και να είπε πως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση και αν υπάρχει έχουμε κάνει προσφυγή και ότι μπορούν οι μικροπωλητές να μπουν μέσα. Όταν έκοψαν τις αλυσίδες κάποιοι μπήκαν μέσα”…

Οι εκπρόσωποι των μικροπωλητών λαϊκών αγορών υπέβαλαν μήνυση κατά του αντιδημάρχου και της δημοτικής αστυνομίας χθες και αύριο θα κάνουν παράσταση στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ θα θέσουν το θέμα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ήλιδας την Τετάρτη.

laikh-amaliadas-antiparatheseis2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος