FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτική εκδήλωση Τιμής στη μνήμη του Τάκη Τσίτσου: Συγκίνηση για τον σύντροφο που χάθηκε…

Ημερομηνία: 13-02-2017 | Συντάκτης:

tsitsos-politiki-ekdilwsi-timis-2

Τον Τάκη Τσίτσο, αγωνιστή της μαχόμενης Αριστεράς και μέλος του ΝΑΡ, που έφυγε παλικαρίσια στα 46 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο στις 28 Νοεμβρίου του 2015, τίμησαν σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Πύργου της ΝΑΡ- Κουμουνιστική Απελευθέρωση οι σύντροφοί του από την Ηλεία, σε μια συγκινητική πολιτική εκδήλωση τιμής στην μνήμη του, χθες το πρωί στην αιθουσα της ΠΕΔ Ηλείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε συγκινημένη αλλά πολύ περήφανη για το γιο της η μητέρα του Σία και όλη η οικογένειά του και οι σύντροφοι και συναγωνιστές του.

 Στην ομιλία του ο Γιάννης Σεφερλής, μέλος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στον Πύργο, μίλησε με λόγια καρδιάς για τον σύντροφό τους Τάκη Τσίτσο και αναφέρθηκε στην αγωνιστική του δράση αλλά και στην επαναστατική του όπως είπε σεμνότητα. 

 «Σήμερα θυμόμαστε  και  τιμάμε τον σύντροφο μας ,τον αγαπημένο μας σύντροφο Τάκη Τσίτσο. Τον θυμόμαστε σήμερα αγαπητοί φίλοι και σύντροφο ιείναι  σχήμα  λόγου.

Γιατί ο  Τάκης ο κομουνιστής ,oεπαναστάτης δεν ξεχνιέται αλλά θα μας εμπνέει πάντα με τους αγώνες του , την παλληκαριά του ,την ντομπροσύνη του την επαναστατική σεμνότητα του.

  Η συνεχής βοήθεια προς όλους μας από την θέση του στην ΠΕ, ήταν παροιμιώδης, ειδικότερα στις εκλογές. Του τηλεφωνούσαμε ασταμάτητα. Τάκη οδηγίες, τι κάνουμε με τα ψηφοδέλτια , πότε τα καταθέτουμε, τι γίνεται με τα παράβολα.

Ο Τάκης σύντροφοι επέμενε σταθερά και συνέβαλλε αποφασιστικά στη γραμμή του πολιτικού πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς .

Ο Τάκης υποστήριζε με θέρμη την ανάγκη αποφασιστικού διαχωρισμού της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και σύγχρονης κομμουνιστικής Αριστεράς και την αυτοτελή μετωπική της συγκρότηση, υποστήριζε με πάθος το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση .

tsitsos-politiki-ekdilwsi-timis1

  Ο Τάκης κατάγεται από εργατική οικογένεια  γιός του αείμνηστου εργάτη κομμουνιστή Γιώργου Τσίτσου, για χρόνια προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου,

και της συντρ. Σίας εργαζόμενης στο ΚΤΕΛ.

Μέλος του ΚΝΕ από τα μαθητικά του χρόνια στο σχολείο στον Πύργο,και μετέπειτα του ΝΑΡ. Το 1989 περνάει στη Νομική σχολή του Α.Π. Θεσσαλονίκης, και δραστηριοποιείται στην Οργάνωση Σπουδάζουσας.

Τον Τάκη σύντροφοι και φίλοι ειλικρινά τον θαύμαζα πολύ.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω οικογενειακά , εννοείται συντροφικά αλλά και στα γιαπιά.

Γιατί ο σύντροφος από μαθητής και φοιτητής ήταν και εργάτης. Δούλευε στις οικοδομές σαν σιδεράς. Ήταν φωτεινό παράδειγμα για την νεολαία.

Ο Τάκης σύντροφο ι και φίλοι αγαπούσε με πάθος τη ζωή και τη δική του και όλων των ανθρώπων.

Και ίσως γι’ αυτό έδωσε με τέτοιο παλικαρίσιο τρόπο την πολύχρονη μάχη του με τον καρκίνο, πάντα όρθιος, πάντα παρών, πάντα με εκείνο το χαμόγελο το καλοσυνάτο  αλλά και λίγο μάγκικο.

Δυστυχώς όμως στη ζωή δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε  τα καθημερινά κοινωνικά εμπόδια και προβλήματα , αλλά και την φύση που πολλές φορές είναι άδικη όπως ήταν και για τον αγαπημένο μας σύντροφο.

Στα 46 του ο Τάκης  πάλεψε ενάντια στην επάρατο ασθένεια, με τόση αξιοπρέπεια, αλλά έχασε τη μάχη.

Θα σε θυμόμαστε σύντροφε, γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή ήσουν μάχιμος και συνεπής στις ιδέες σου.

Σία, Γιάννη, Άρη , Ξένια, Γιώργο και Νάσια χάσατε ένα λεβέντη.

Όλοι τον χάσαμε.

Θα μας λείψεις  Τάκη . Ήδη μας λείπεις πολύ.

Η Οργάνωση Πύργου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

υπόσχεται σύντροφε στην μνήμη σου περισσότερους αγώνες και συνεχή

πάλη.

Είναι ότι καλλίτερο για να σε τιμάμε καθημερινά.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος