FOLLOW US: facebook twitter

Νέα κινητοποίηση από την ΟΑΣΗ με παράσταση στα Δικαστήρια αύριο στις 10 το πρωί

Ημερομηνία: 02-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Κάλεσμα απευθύνει η ΟΑΣΗ στους αγροτοκτηνοτρόφους για νεα κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια του Πύργου αύριο Τρίτη 3 Ιούλη στις 10 το πρωι προκειμένου να στηρίξουν τον συνάδελφο τους, αλλά και να εκφράσουν την απαίτησή τους για δίκαιες εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις για τις ολοκληρωτικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε όλο το νομό από την τελευταία πολυήμερη κακοκαιρία. Στην ανακοίνωση της σχετικά αναφέρει :

“Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι όλοι την Τρίτη 3 Ιούλη στις 10 το πρωί στην πλατεία έξω από τα δικαστήρια του Πύργου για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο που <έκανε το λάθος> να διεκδικήσει τον κόπο του.  Πρέπει να πληρωθεί τον κόπο του. Η απληρωσιά τσακίζει χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους, η πράξη του συναδέλφου να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο έφερε το πρόβλημα στην επιφάνεια. Δεν πρέπει να αφήσουμε τέτοια προβλήματα να ξαναμπούν στην αφάνεια. Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις της δεν άλλαξε το νομικό πλαίσιο δεν έκανε τίποτα που να μας διασφαλίζει απέναντι στην απληρωσιά των εμποροβιομηχάνων. Γιατί άραγε; Στις 3 Ιούλη θα πραγματοποιήσουμε και άλλες δράσεις όπως δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη διοίκηση, τον διορισμένο εκπρόσωπο της κυβέρνησης, για τα προβλήματα που προέκυψαν απο τη ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργιές μας στην φυτική και ζωική παραγωγή απο την πολυήμερη καταστροφική κακοκαιρία. Απαιτούμε:

Δίκαιες εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς στο φυτικό κεφάλαιο και στις κτηνοτροφικές καλλιέργειες, χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα και αποκλεισμούς καλλιεργειών απο την αποζημίωση λόγω του αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το απαραίτητο προσωπικό και τη λειτουργία του σαν κρατικού φορέα με οικονομική στήριξη απο το κράτος.

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις κυβερνητικές υποσχέσεις και εξαγγελίες, γυρίζουμε την πλάτη μας στους κάθε λογείς όψιμους σωτήρες μας που έχουν ευθύνες για τη καταστασή μας είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Εμείς θα επιβάλλουμε το δίκιο μας όλοι για εναν και ενας για όλους κανένας μόνος του”.

Για την ΟΑΣΗ

ο πρόεδρος ο γραμματέας

Γιαννόπουλος Χρήστος Αγάλος Νικόλαος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος