FOLLOW US: facebook twitter

Μυθικά Τέρατα στο Κατάκολο!

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31896″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια θεματική εκπαιδευτική έκθεση από τις 5 Ιουλίου με θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία & την σχέση της με την Παλαιοντολογία

Όσοι δεν έχετε δει από κοντά τη «Χίμαιρα», το φοβερό τέρας με το κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά φιδιού, που σκότωσε ο ήρωας Βελλεροφόντης, θα έχετε την ευκαιρία να την δείτε στο Κατάκολο από τις 5 Ιουλίου! Μαζί του η Άρπυϊα, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, τα ανθρωποφάγα πουλιά με τα χάλκινα ράμφη, ο Κέρβερος, η Μέδουσα και ο Μινώταυρος. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής και Παγκόσμιας Μυθολογίας που έχει τοποθετηθεί με μορφή λαβυρίνθου.

Η θεματική εκπαιδευτική έκθεση “Μύθοι και Τέρατα” που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Ιουλίου στο Κατάκολο, έχει θέμα την Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία & την σχέση της με την Παλαιοντολογία, στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης ιστορικού Adrienne Mayor.

Οι επισκέπτες παρακολουθούν μέσα και έξω από τον λαβύριθνο τις παρακάτω αναπαραστάσεις.

Χίμαιρα, Λεβιάθαν, Αρπύια, Στυμφαλίες Όρνιθες, Χάρος, Κέρβερος, Λυκάνθρωπος, Ογκρ, Γκάργκοϋλ, Γοργόνες, Μέδουσα, Τάλως, Κύκλωπας – Μαμούθ, Ορκ, Τρολ, Νάνοι, Νόκερς.

Πέραν των μυθολογικών πλασμάτων, φυσικά γίνεται ιδιαίτερη μνεία και σε σημαντικά απολιθώματα που ενέπνευσαν αυτούς τους μύθους. Πιστά αντίγραφα αυτών των απολιθωμάτων αποτελούν:

Σκελετός Μαμουθ (Mammuthus primigenius), Σκελετός Τριχωτού Ρινόκερου (Coelodonta antiquitatis), Κρανίο Πρωτοκεράτοπα (Protoceratops andrewsi), Σκελετός Μαχαιρόδοντα (Smilodon fatalis), Μονόκερος (Unicorn), Δράκος. ( Dragon), Θαλάσσιος Λέοντας (skeletons sea lions), Τυραννόσαυρος ( T Rex)

Την Έκθεση διοργανώνει και προσφέρει το Πολιτιστικό Πάρκο που είναι εκπαιδευτικός φορέας βιωματικών προγραμμάτων και λειτουργεί στην Αθήνα : ένα πάρκο εικαστικών τεχνών στο Λυκαβητό, το Βοτανόκηπος στο πάρκο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο και το πάρκο δεινοσαύρων στην Κερατέα.Την Έκθεση μπορεί να επισκεφθεί κανείς κάθε μέρα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο site: www.olympiaculture.com  και στο τηλέφωνο : 26210-42190.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia