FOLLOW US: facebook twitter

Το αδιαχώρητο στον «7ο Δρόμο της φωτιάς»

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με τεράστια επιτυχία και πάνω από 500 συμμετοχές στη Ζαχάρω το Σαββατοκύριακο

Παρά την αφόρητη ζέστη και ειδικά τον καύσωνα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώθηκε χθες με εξαιρετική επιτυχία και με την συμμετοχή πλέον των 500 ποδηλατών κάθε ηλικίας, η διήμερη διοργάνωση του 7ου Δρόμου της φωτιάς στην Ζαχάρω, όπου σε ορισμένες από τις διαδρομές των πολλών χιλιομέτρων, οι ποδηλάτες  πέρασαν και από τα οχτώ καμένα χωριά της Ζαχάρως!  Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της διοργάνωσης, ότι στο τέλος της πρώτης μέρας, το Σάββατο όπου ήταν και η θερμότερη μέρα για την Ηλεία, πραγματικό καμίνι, καταγράφηκαν  282 συμμετοχές!  Μάλιστα ο φετινός 7ος δρόμος της φωτιάς, είχε και έναν σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την μαύρη επέτειο των πυρκαγιών!

Τον Δρόμο της Φωτιάς, διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά  ο Σύλλογος  Δράσης &  Άθλησης “Ποδηλάτες  Zαχάρως”  με την συμβολή όμως και την συμμετοχή πολλών άλλων σωματείων ποδηλάτου και κοινωνικών φορέων που στήριξαν την εκδήλωση και ανέβασαν τις συμμετοχές, με την παρουσία μικρών και μεγάλων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, ερασιτεχνών και απλών φίλων του ποδηλάτου αλλά και ποδηλατών αθλητών.

Την πρώτη μέρα το Σάββατο 1 Ιουλίου, ο ποδηλατικός γύρος αφορούσε όλες τις ηλικίες και η εκκίνηση δόθηκε στις 6 το απόγευμα, ευτυχώς ώρα που η ζέστη είχε αρχίσει ελαφρώς να υποχωρεί, με αφετηρία και τερματισμό το Γυμνάσιο Ζαχάρως. Παρ’ όλα αυτά ο καύσωνας δεν στάθηκε εμπόδιο στην συμμετοχή αλλά και στην παρουσία του κόσμου, ενώ υπήρχαν ακόμα και δεκάδες μητέρες με τα μωρά στα καροτσάκια! Το Σάββατο υπήρχαν κατηγορίες για παιδιά από 3-5 ετών, από 6-8 ετών, από 8-10 ετών, από 10-12 ετών, από 13-15 ετών, από 16-18 ετών και φυσικά η κατηγορία ενηλίκων χωρίς όριο! Χθες στις 9.30 το πρωί, δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου διεξήχθη ο αγώνας αντοχής με 2 διαδρομές, μια FUN 37 χλμ και μια RACE 76χλμ: Η διαδρομή RACE εντάσσεται στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  με διέλευση μέσα από τα καμένα χωριά της Ζαχάρως

Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας,  την οποία εκπροσώπησε περιφερειακός σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού και Πολιτισμού Δημήτρης Κωσταριάς και υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως.
Μετά την ολοκλήρωση όλων των κατηγοριών, πραγματοποιήθηκαν απονομές και κληρώσεις δώρων, ενώ ειδικά για την χθεσινή διαδρομή, υπήρχε χρηματικό έπαθλο .
740€ για τους 15 πρώτους της διαδρομής RACE.

Στον 7ο δρόμο της φωτιάς, συμμετείχαν  Εθελοντικά οι παρακάτω σύλλογοι:

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Ζαχάρως, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Γυμνασίου Ζαχάρως, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ζαχάρως, Σύλλογος Απανταχού Σμερναίων «Η Θεοτόκος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αρήνης, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μηλέας «Σκλίβα», Σύλλογος Μακισταίων Ολυμπίας «Η Μάκιστος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αρτέμιδας «Ο Κουμουθέκρας», Σύλλογος Φιλοπροόδων Ζαχάρως, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων
Σύλλογος Απανταχού Ξηροχωριτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωριτών, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Ναυτικός Όμιλος Ζαχάρως.
Επίσης στηρίζουν και συμμετέχουν εθελοντικά οι Κοινότητες Αρήνης, Μηλέας, Χρθσοχωρίου, Μακίστου, Ατρέμιδας, Σμέρνας, Ξηροχωρίου, Κακοβάτου και Νεοχωρίου.
Με την υποστήριξη ΑΟΛΜΟ
ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ROMMEL ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΗΛΕΙΑΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος