FOLLOW US: facebook twitter

Μπάνμιντον/Φιλαθλητικός: Οι αδελφές Βλαχαντώνη και Αλικάκη διέπρεψαν στο Χάσκοβο

Ημερομηνία: 27-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι δίδυμες αδελφές Βλαχαντώνη, Παυλίνα και Αντωνία, στην απονομή του διπλού στα U-17, κρατώντας την ελληνική σημαία.

Με πολλά μετάλλια και πολλές αγωνιστικές επιτυχίες επέστρεψε από το Χάσκοβο της Βουλγαρίας η τετραμελής αποστολή του Φιλαθλητικού όπου μετείχε εκεί σε διεθνές τουρνουά με την συμμετοχή αθλητών από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Από τον Φιλαθλητικό στο Χάσκοβο ταξίδεψαν οι Παυλίνα και Αντωνία Βλαχαντώνη που ηλικιακά ανήκουν στην κατηγορία των U-15 αλλά και Χαρούλα Βλαχαντώνη με την Αγγελική Αλικάκη που αγωνίζονται στην κατηγορία των U-13. Το τουρνουά που διήρκεσε 4 μέρες περιλάμβανε αυτές τις κατηγορίες αλλά ταυτόχρονα διεξήχθη και  τουρνουά U-17 που είναι βαθμολογούμενο και προσμετράται για την ευρωπαϊκή ranking list. Έτσι πάρθηκε η απόφαση οι 2 μεγαλύτερες Βλαχαντώνη να αγωνιστούν και σε αυτό για να πάρουν και περισσότερους αγώνες στα πόδια τους.

Σε αυτό λοιπόν ήρθε και η πιο σημαντική διάκριση με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οι αδερφές Παυλίνα και Αντωνία στο διπλό όπου αγωνιζόμενες  εξαιρετικά κέρδισαν  επάξια την τρίτη θέση του βάθρου. Επίσης στο μονό κοριτσιών στα 13αρια η μικρή Χαρούλα Βλαχαντώνη, μετά το χρυσό που κέρδισε πριν 2 μήνες στο πανελλήνιο έφερε αγωνιζόμενη με ιδιαίτερη ωριμότητα για την ηλικία της ένα χάλκινο σε αυτό το διεθνές τουρνουά.

Η Χαρούλα Βλαχαντώνη με την συμπαίκτριά της Αγγελική Αλικάκη στην απονομή του διπλού των U-13.

 

Η έτερη μικρή κατετάγη 3η στον όμιλό της και δεν προκρίθηκε τελικά στην 8αδα του ταμπλό. Στο διπλό όμως τα δύο κορίτσια από τον Πύργο αγωνιζόμενες μαζί και βρίσκοντας χημεία μεταξύ τους έφτασαν στο ασημένιο μετάλλιο με τριπλή ισοβαθμία που υπό προϋποθέσεις θα τους έδινε και το χρυσό. Στα 15αρια τώρα ξεχωρίζει το χάλκινο μετάλλιο της Αντωνίας Βλαχαντώνη στο μονό που έδειξε ότι στην κατηγορία της αποτελεί σταθερή αξία με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Οι δύο αδερφές της, Παυλίνα και Χαρούλα (επέλεξε να αγωνιστεί και σε αυτήν την κατηγορία παρότι μικρότερη), έφτασαν ως την 8αδα που αναμφίβολα αποτελεί επίσης σημαντική διάκριση. Τέλος μεγάλη επιτυχία θεωρείται και το χάλκινο μετάλλιο των Παυλίνα και Αντωνία Βλαχαντώνη στο διπλό των κοριτσιών στα U-15 που κατάφεραν να ανέβουν και πάλι στο βάθρο δείχνοντας ότι αποτελούν ένα καλό δίδυμο.

Οι δύο μικρότερες σε αυτήν την κατηγορία Χαρούλα Βλαχαντώνη με την Αγγελική Αλικάκη στο διπλό έφτασαν επάξια ως την 8αδα πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για το νεαρό της ηλικίας τους. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια του Φιλαθλητικού αλλά και στους γονείς τους, και είναι βέβαιο ότι αυτή η εμφάνισή τους σε αυτό το τουρνουά θα τις γεμίσει με εμπειρίες σημαντικές αλλά και αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για το όμορφο άθλημα του μπάντμιντον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος