FOLLOW US: facebook twitter

Χαράλαμπος Μπάλλας: Γκολτζής ετών…15!

Ημερομηνία: 27-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Λάμπης Μπάλλας πέτυχε 34 γκολ την περασμένη σεζόν, με τη φανέλα του Κεραυνού Χειμαδιού.

Το wonderkid του ηλειακού ποδοσφαίρου, από το Χειμαδιό

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Το να σκοράρεις 34 φορές σε μια σεζόν είναι μεγάλο επίτευγμα. Πόσο  μάλλον όταν είσαι… μειράκιον, μόλις 15 ετών! Ο Χαράλαμπος Μπάλλας την 1η Νοεμβρίου θα γίνει 16  (έχει γεννηθεί το 2002) και ως μικρός μάγος έκανε φέτος… πράματα και θάματα στον 1ο Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας, με τη φανέλα της ομάδας του χωριού του, του Κεραυνού Χειμαδιού, με προπονητή τον Σπύρο Νούσια. 33 γκολ στο πρωτάθλημα, τα 11 στα πλέι-οφ σε 10 αγώνες και άλλο ένα… τεμάχιο στο Κύπελλο, ήταν ο απίθανος απολογισμός του. Κι ας μην παίζει σέντερ φορ, αλλά περισσότερο 10άρι.  Κι όλα αυτά στα 15 του χρόνια.

Βέβαια και τη σεζόν 2016-2017 στην Α2, στη Δόξα Ελαιώνα, έδειξε ένα μέρος από τον ταλέντο του, με τον προπονητή, Δημήτρη Γαλανόπουλο, να τον πιστεύει πολύ και να του δίνει φανέλα βασικού στα 14 χρόνια του. Και ο Χαράλαμπος ή Λάμπης όπως τον φωνάζουν η οικογένεια και οι φίλοι του, τον δικαίωσε σκοράροντας 5 φορές και δίνοντας αρκετές ασίστ, σε ένα ιδιαίτερα τραχύ και δύσκολο πρωτάθλημα.

Η οικογένεια Μπάλλα σε πλήρη παράταξη. Οι γονείς Βασίλης και Βάσω και τα παιδιά Δημήτρης, Λάμπης και Χριστίνα.

Ποδοσφαιρική οικογένεια

Βέβαια, το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Βλέπετε, ο πατέρας του είναι ο γνωστός στον  ποδοσφαιρικό κύκλο της Ηλείας, Βασίλης Μπάλλας, που μέχρι τα 42 του κλώτσαγε τη στρογγυλή θεά στον Κεραυνό Χειμαδιού (ως ένας σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος). Αλλά και ο μεγάλος αδερφός του Λάμπη, ο πρωτότοκος γιος του Βασίλη, ο 18χρονος Δημήτρης, παίζει ποδόσφαιρο και αυτός στον ιστορικό Κεραυνό, ως στόπερ. Αν μη τι άλλο ποδοσφαιρική οικογένεια. Και τι έλειπε; Ένας γκολτζής, εφόσον ο Βασίλης στα νιάτα του και ο Δημήτρης τώρα, έδειξαν έφεση στο να κόβουν τους αντιπάλους τους κυρίως, παρά να σκοράρουν. Ο Λάμπης λοιπόν, έχει έφεση στο να δημιουργεί και να σκοράρει. Ένα παιδί που ζει για το ποδόσφαιρο και όπως μας είπε όνειρό του είναι να πάει σε μια επαγγελματική ομάδα και να γίνει ποδοσφαιριστής κατ’ επάγγελμα.

Ο μικρός και συνάμα ταλαντούχος Λάμπης Μπάλλας, έχει δοκιμαστεί ήδη σε κάποιες Ακαδημίες, όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός, αλλά στα 13 και 14 χρόνια του. Για διάφορους λόγους, η προσδοκία του να ενταχτεί σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική Ακαδημία, δεν έγινε πραγματικότητα. Προς το παρόν όμως. Διότι, στα 15 του, φέτος, ήταν που έκανε το μεγάλο «ξεπέταγμα» κι έχει όλο το μέλλον μπροστά του να κυνηγήσει το όνειρό του.

 

Πρότυπο ο Μέσι

Ο Λάμπης Μπάλλας, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 5 ετών στον Αίολο Πύργου και έμεινε στην Ακαδημία μέχρι τα 14. Μεγάλο σχολείο ήταν γι’ αυτόν ο Αίολος, με προπονητές τους παιδαγωγούς και εξαιρετικούς γυμναστές-προπονητές Κώστα Σκαρτσιάρη, Αντώνη και Βασίλη Χρυσανθακόπουλο. Στα 14 είπε να… κολυμπήσει στα βαθιά, στην Α2 και τη Δόξα Ελαιώνα του Δημήτρη Γαλανόπουλου. Και στα 15 του, έπαιξε για πρώτη φορά στην ομάδα του χωριού του, γεγονός που του έδινε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, όπως μας είπε. «Το να παίζεις στην ομάδα του χωριού σου, μπροστά σε συγγενείς και φίλους είναι μεγάλο κίνητρο. Κάθε φορά που σκόραρα τα συναισθήματα ήταν απίστευτα», μας είπε με τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει. Το πρότυπό του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. Ένας all around επιθετικός, που δημιουργεί και σκοράρει. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού αρέσκεται και ο Λάμπης άλλωστε.

«Μου αρέσει να παίζω 10άρι»

Ποια θεωρεί όμως τα δυνατά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του; «Θεωρώ πως έχω γρήγορη σκέψη όταν υποδέχομαι τη μπάλα και καλή μεταβίβαση. Το τελείωμα των φάσεων είναι θέμα δουλειάς και δουλεύω πολύ σε αυτό το κομμάτι», μας είπε. Όσο για τη θέση που του αρέσει να παίζει, είναι αυτή του επιτελικού μέσου: «Μου αρέσει να παίζω 10αρι. Το γκολ δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Μου αρέσει η δημιουργία και να έχω ταυτόχρονα επαφή με την αντίπαλη εστία. Γι’ αυτό πιστεύω πως αυτή η θέση μου ταιριάζει περισσότερο».

«Μπορώ σε μεγαλύτερη κατηγορία»

Η επόμενη ερώτησή μας, αφορούσε την επικείμενη μεταγραφή του σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, είτε στον Α.Ο. Μακρισίων, στον οποίο έκανε κάποιες προπονήσεις και μάλιστα σκόραρε στο φιλικό με τον Ξενοφώντα είτε σε κάποια άλλη ομάδα της Α1 καθώς έχει προτάσεις από συλλόγους της είτε στον Πανηλειακό με τον οποίο προπονείται τις τελευταίες μέρες. Κατά πόσο θεωρεί πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μεγαλύτερων κατηγοριών. Ο Μπάλλας απάντησε με την αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζει τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του, αλλά, παράλληλα, δεν πετά στα σύννεφα: «πιστεύω πως μπορώ να αντεπεξέλθω. Χρειάζεται βέβαια να δουλέψω σκληρά καθώς αυτή τη στιγμή είμαι πίσω σε φυσική κατάσταση ενώ και στο τομέα της τακτικής έχω πολλά να μάθω ακόμα. Θέλω όμως να δουλέψω σκληρά και να καταφέρω να σταθώ σε υψηλό επίπεδο».

Η τελευταία ερώτησή μας αφορούσε τις Μικτές Ηλείας, στην οποία είναι βασικό μέλος εδώ και τέσσερα χρόνια. Πρώτα στην Παίδων και τώρα στη Νέων. «Γίνεται καλή δουλειά στις Μικτές. Πέρυσι η Νέων μπορούσε να φτάσει μακριά αλλά στο ματς με την Αχαΐα αδρανήσαμε για λίγα λεπτά και δεχτήκαμε τρία γκολ. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, παρότι είμαστε μικρός νομός και μπορούμε να φέρουμε επιτυχίες».

Καρέ-καρέ τo δεύτερο γκολ από τα τρία που πέτυχε στο ματς με τον Κεραυνό Βρίνας για τα πλέι-οφ, από το φακό του Βαγγέλη Δημητρόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος