FOLLOW US: facebook twitter

Μοναδικό ανάχωμα για τους οφειλέτες τα 1.250 ευρώ

Ημερομηνία: 11-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35686″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο εφιάλτης των φόρων έχει επιστρέψει για εκατομμύρια φορολογούμενους. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. φορολογούμενοι (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες και αγρότες) πριν ακόμη προλάβουν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα έχουν από αυτόν τον μήνα και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και φέτος «ακριβός» για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαφορές σε σχέση με το 2016 δεν θα υπάρξουν, ενώ ο εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ.

Τα αγροτεμάχια δεν θα φορολογηθούν με συμπληρωματικό φόρο ακινήτων ούτε και φέτος, ενώ αλλαγές στις εκπτώσεις φόρου δεν θα υπάρξουν.

Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα ξεπεράσουν τα 96 δισ. ευρώ (!) και δυστυχώς όσοι φορολογούμενοι δεν μπορέσουν να τα εξοφλήσουν ή να τα ρυθμίσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μέτρο της κατάσχεσης.

Μάλιστα, όσοι πολίτες χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις της πρώτης τους κατοικίας, καθώς αυτή δεν προστατεύεται έναντι των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να επιβάλει το Δημόσιο.

Μόνο «όπλο» για τους οφειλέτες είναι να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο Τaxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι πλέον ο ακατάσχετος λογαριασμός ισχύει και για τα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot