FOLLOW US: facebook twitter

Μικροπολιτική με τη νότια χάραξη – Γεωργιόπουλος κατά Κατσανιώτη για την Πατρών–Πύργου

Ημερομηνία: 19-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

georgiopoulos-katsaniotis

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά αλλαγή χάραξης του έργου

-Γεωργιόπουλος: «Ας αποφασίσει από ποια θέση μιλά…»

Την ώρα που σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας πασχίζει για το έργο της νέας Πατρών – Πύργου, ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, επαναφέρει σθεναρά το θέμα της νότιας χάραξης. Μια δήλωσή του στην πρόσφατη συνάντησή του για το θέμα με το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τορπιλίζει την κοινή προσπάθεια και δείχνει πως αλλού προτάσσει το ρόλο του βουλευτή Αχαΐας και όπου αλλού αυτόν του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου που στοχεύει στο κοινό καλό των πολιτών συνολικά της Περιφέρειας και όχι της εκλογικής του περιφέρειας. Οι δηλώσεις αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, οδήγησαν στην έκρηξη του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου για τη στάση του βουλευτή που τορπιλίζει την προσπάθεια για άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών επί δύο χρόνια κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες του υπουργείου στηρίζονται ακόμα σε μία αναγνωριστική μελέτη του 2009 και το δίκαιο αίτημα της νότιας χάραξης, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγείται στις καλένδες. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζεται η κοροϊδία. Είναι αδιανόητο να έχουν χαθεί δύο χρόνια χωρίς να γίνει το παραμικρό, ειδικά από τη στιγμή που αποφασίστηκε η τμηματική δημοπράτηση της Πατρών – Πύργου, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης και ωρίμανσης των μελετών της νότιας χάραξης». Η παραπάνω δήλωση ήταν «λάδι στη φωτιά» για τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, που σχολίασε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο γίνονται κινήσεις στις οποίες συμμετέχει και ο κ. Κατσανιώτης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ακόμα και στις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναφερόμενος στην διπλή πολιτική ιδιότητα του κ. Κατσανιώτη σχολίασε πως «ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο βρίσκεται και με το βήμα το οποίο εκφέρει τον δημόσιο λόγο του και κατά το δοκούν ανάλογα με την περίσταση, θέτει ή δεν θέτει το θέμα». Ο κ. Γεωργιόπουλος είπε πως σε καμία από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, ο κ. Κατσανιώτης δεν έθεσε θέμα νότιας χάραξης, πράγμα που έκανε πριν λίγες ημέρες στην Πάτρα ως βουλευτής.

«Έχουμε πει στο παρελθόν σε όλους τους τόνους και η Περιφέρεια έχει πάρει θέση με κόστος θα έλεγα, γιατί η Περιφέρεια εκπροσωπεί και το τμήμα της Αχαΐας που ενδιαφέρεται για τη νότια χάραξη, ότι μία τέτοια μελέτη, μία μελέτη για άλλη χάραξη από αυτή που ήδη υπάρχει, σημαίνει τεράστιες καθυστερήσεις, θα βραδύνουν το έργο εάν και όποτε αρχίσει, πάνω από 2 ή 3χρόνια. Καινούργια μελέτη σημαίνει απαλλοτριώσεις, διαγωνισμούς, άδειες από την αρχαιολογία, σημαίνει εγκρίσεις και μεγάλες καθυστερήσεις. Οι πολίτες της Ηλείας θα πρέπει να ξέρουν ποιος ενδιαφέρεται να γίνει το έργο, να γίνει το έργο γρήγορα και ποιος έχει άλλες σκέψεις μικροπολιτικού χαρακτήρα στο μυαλό του» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Παράλληλα έθεσε και τρία ερωτήματα προς τον Αχαιό βουλευτή. «Θέλει το έργο και εάν θέλει το έργο, θέλει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό; Έχει αποφασίσει ποιους εκπροσωπεί; Το χωριό του, την στενή εκλογική του περιοχή, την Περιφέρεια άρα και τους πολίτες της Ηλείας που τον τίμησαν με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό; Τι λέει στους πολίτες της Ηλείας και τι λέει το κόμμα του για αυτό; Συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Κατσανιώτη για άλλη μελέτη κι άλλη χάραξη; Εάν ναι, γιατί δεν το έθεσε στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Κατσανιώτης;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιόπουλος και συνέχισε: «Πρέπει να το αποφασίσει και να πει στον Ηλειακό λαό με ποια ιδιότητα μιλάει. Ως βουλευτής Αχαΐας ή ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ίσως ως υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές; Εμείς, όλοι οι φορείς της Ηλείας και όλοι οι φορείς της Περιφέρειας, έχουμε ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο, να πιέσουμε για ένα έργο εθνικής σημασίας την κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει το έργο και οι διαγωνισμοί μέσα σε μία τέτοια συγκυρία που όλοι μαζί δίνουμε έναν αγώνα να ξεκινήσουν πάλι οι δημοπρατήσεις των έργων, κάθε νέο πρόσχωμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα εάν δεν ακυρώνει τον σκοπό που έχουμε βάλει» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όμως θεωρούμε πως πέρα από τις απαντήσεις που καλείται να δώσει ο κ. Κατσανιώτης θα πρέπει να τοποθετηθεί σχετικά και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Κατσανιώτη, Γιώργος Χήνος, καθώς πλέον η διαφοροποίηση στο θέμα της Πατρών – Πύργου, εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα στην τοπική κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος