FOLLOW US: facebook twitter

Ηλειακή Μελισσοκομία Στεφανόπουλος: Το μέλι σας… μέλημά μας!

Ημερομηνία: 19-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

stefanopoulos7

Η χρήση του μελιού, αλλά και όλων των προϊόντων της μέλισσας, όπως η  πρόπολη, το δηλητήριο, η κηρύθρα, το κερί, η γύρη και ο βασιλικός πολτός είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων για το καλό που κάνει στον οργανισμό τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Βοηθάει τον άνθρωπο να ανακαλύψει εκ νέου την έννοια της «συμβίωσης» με τη Φύση, ως εναλλακτική οδό θεραπείας. Τα προϊόντα του μελιού σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα δρουν παράλληλα εναντίον μεγάλου αριθμού χρόνιων παθήσεων ή κρίσιμων καταστάσεων υγείας και βέβαια η κατανάλωση του μελιού στην καθημερινότητά μας, θωρακίζει σημαντικά τον οργανισμό μας. Άλλωστε, το μέλι είναι ότι πιο γλυκό μας προσφέρει η φύση.

stefanopoulos8

Αφετηρία για την Ηλειακή Μελισσοκομία Στεφανόπουλος αποτέλεσε το έτος 1936, όταν ο Σεβαστιανός Νικόλαος Στεφανόπουλος, μετέπειτα Αρχιμανδρίτης Καστοριάς, επένδυσε, ως σπουδαστής ακόμα στη Μελισσοκομική σχολή του Αμαρουσίου, το λιγοστό του κομπόδεμα στην αγορά μερικών κοφινίων και κουβελίων. Με συνεχείς προσπάθειες, υπομονή και αφοσίωση από τα λίγα αυτά κοφίνια προέκυψε μια παραδοσιακή μελισσοκομική επιχείρηση, η οποία έκτοτε πραγματοποιεί σταθερά βήματα ανάπτυξης.

stefanopoulos6

Το 1946 αποτελεί σ’ αυτή την αναπτυξιακή πορεία ένα ακόμα έτος-ορόσημο. Η επιχείρηση περνάει στα χέρια του Γεώργιου Στεφανόπουλου, αδελφού του Σεβαστιανού. Προσανατολισμένος σ’αυτές τις κεντρικές αρχές αναλαμβάνει το 1970 τα ηνία της επιχείρησης ο Αναστάσιος Στεφανόπουλος, ανιψιός του εμπνευστή της. Ο Αναστάσιος Στεφανόπουλος κατόρθωσε με σκληρή εργασία, αγάπη και μεράκι να μετατρέψει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη οικονομική μονάδα πανελλαδικής εμβέλειας στο χώρο της μελισσοκομίας.

stefanopoulos5

Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει η τρίτη γενιά της οικογένειας, Ιωάννης Στεφανόπουλος, πτυχιούχος Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Γεώργιος Στεφανόπουλος, πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η οικογενειακή επιχείρηση Στεφανοπούλου αποκτά επωνυμία και πλέον ως «ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ» διαθέτοντας το προνόμιο πολυετούς πείρας στο μελισσοκομικό χώρο καθώς και ένα προηγμένο τεχνολογικό μελισσοκομικό εξοπλισμό εναρμονίζει την παράδοση με τις σύγχρονες καταναλωτικές απαιτήσεις.

Η ΗΛΕΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία άνω του μισού αιώνος.

Το μέλι ως προβιοτικό

Το μέλι θεωρείται και προβιοτικό. Με την έννοια  ‘προβιοτικό’  αναφερόμαστε σε ένα τροφικό συμπλήρωμα, μη διασπώμενο κατά τη πέψη και το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας του πεπτικού σωλήνα.

Ένα προβιοτικό προϊόν θα πρέπει λοιπόν, να περιέχει σημαντικές ποσότητες ολιγοσακχαριτών, ώστε να λειτουργεί σε συνεργασία με τα βακτήρια.

stefanopoulos1

 Μετά από έρευνες  αποδείχθηκε ότι το μέλι είναι ένας πολλά υποσχόμενος προβιοτικός σύντροφος:

– ενισχύει τη βιωσιμότητα και δράση των bifidobacteria

– περιέχει μεγάλο αριθμό και ποικιλία ολιγοσακχαριτών

– η περιεκτικότητά του σε υδρογονάνθρακες δρα  στην ανάπτυξη και δράση των bifidobacteria.

 Το μέλι είναι η σωστή επιλογή για τη διατροφή σας και την υγεία σας…

stefanopoulos2

Πολύτιμα μέλια..

 Το μέλι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά και γλυκαντικά και συναντάται σε διάφορες εκδοχές – Γλυκό, πικρό, σκούρο, κεχριμπαρένιο, μέλι με έντονη γέυση και γενικά κατηγορίες μελιών για όλες τις προτιμήσεις-.

Μέλι Θυμαρίου

Τόπος προέλευσης: Άστρο Κυνουρίας Μέλι εξαιρετικής ποιότητας με ευχάριστη γεύση αλλά ορισμένες φορές λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σε φρουκτόζη αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Το χρώμα του είναι συνήθως κεχριμπαρένιο. Κρυστάλωση σε 8-16 μήνες Θρεπτική αξία: Το θυμαρίσιο μέλι έχει πολλές τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες .

stefanopoulos3Μέλι Ανθέων

Ανάμεικτο μέλι εξαιρετικής ποιότητας και ξεχωριστών φυσικών ιδιοτήτων. Προέρχεται από την πληθώρα της φυσικής και αρωματικής χλωρίδας της ορεινής Ηλείας και του ηλειακού κάμπου(Αρχαία Ολυμπία).

Έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση και υψηλή θρεπτική αξία γιατί είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κτλ).

Αποτελεί τροφή ιδιαίτερα πολύτιμη και θρεπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό με ευεργετικές ιδιότητες κατά των καρδιοπαθειών, της αναιμίας, της κόπωσης αλλά και των παθήσεων του στομάχου

Μέλι Θυμαρίου

Ανθέων

Μέλι κεχριμπαρένιου χρώματος. Χρωματικά μοιάζει με το Θυμάρι αλλά η γεύση του θυμίζει το ανθόμελο  και είναι λογικό καθώς είναι ένα είδος συνδυασμού. Ελαφρύ μέλι με όλα τα χαρακτηριστικά που γραφτηκαν για τα άλλα δύο μέλια και  κατά τη γνωμη μας το ιδανικότερο μέλι για το πρωινό γεύμα.

Μ. Ιατρίδου 30, Πύργος Ηλείας,|  τηλ.: 26210 25290, κιν.: 6947780355

www.iliakimelissokomia.gr | e-mail.: iliaki.melissokomia@gmail.com

stefanopoulos4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος