Μια… σφραγίδα καθυστερεί εδώ και 15 μήνες τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ!
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43567″ img_size=”full”][vc_column_text]Ενημέρωση στο Λάτσειο από τον μελετητή Ε. Καραμπλιά
Έχει «κολλήσει» στην Αποκεντρωμένη και τη Δ/νση Υδάτων
Σοβαρές καθυστερήσεις, σημειώνονται στην ολοκλήρωση της μελέτης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης, το λεγόμενο ΣΧΟΟΑΠ του Πύργου καθώς όπως ενημέρωσε στη διάρκεια σύσκεψης στο Λάτσειο, παρουσία του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, ο υπεύθυνος της μελέτης Ευάγγελος Καραμπλιάς, οι διαδικασίες έχουν «κολλήσει» στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.
Ως γνωστόν, το ΣΧΟΟΑΠ αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για την πόλη και με την εφαρμογή του ανοίγει ο δρόμος των επενδύσεων καθώς καθαρίζονται οι χρήσεις γης. Αρχικά ο κ. Λιατσής, τόνισε ότι οι διαδικασίες του ΣΧΟΟΑΠ έχουν κλείσει από το Μάρτιο του 2016 αλλά μια υπογραφή της Διεύθυνσης Υδάτων καθυστερεί 15 μήνες τη διαδικασία…
Στην λεπτομερή ενημέρωση του ο κ. Καραμπλιάς, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι βρίσκονται στη διαδικασία απεμπλοκής του ΣΧΟΟΑΠ που έχει κολλήσει στην Αποκεντρωμένη και σχετίζεται με την θεώρηση των γεωλογικών μελετών.
«Η γεωλογική μελέτη έχει θεωρηθεί από τον επιβλέποντα και έχει συνταχθεί το σχετικό έγγραφο παραλαβής της μελέτης από τον Αύγουστο του 2016. Έχουν παρέλθει 15 μήνες και λείπει μόνο μία σφραγίδα για να θεωρηθεί από την αποκεντρωμένη και την διεύθυνση υδάτων. Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε ολοκληρώσει και να έχουμε ετοιμάσει το ΦΕΚ προκειμένου η πόλη να έχει ΣΧΟΟΑΠ, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Πέρα από τις περιβαλλοντικές μελέτες έχει συνταχθεί η Β2 και η ΣΜΠΕ που έχει υποβληθεί στην ΕΥΠΕ και η οποία αναμένει την έκδοση των γεωλογικών για να προχωρήσει και αυτή στην θεώρηση της μελέτης που θα πάει σε διαβούλευση έτσι ώστε στην συνέχεια να μπορέσουμε να πάμε στο ΣΥΠΟΘΑ για να πάρουμε ΦΕΚ.
Εμείς έχουμε εκτελέσει το σύνολο του τεχνικού αντικειμένου, έχουμε συνεργαστεί με όλες τις υπηρεσίες και έχουμε αφομοιώσει όλες τις παρατηρήσει και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις εγκρίσεις.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή οι επενδυτές είναι ότι δεν υπάρχουν χρήσεις γης, δηλαδή που να επενδύσουν τι. Με την εφαρμογή του ΣΧΟΟΑΠ αυτό λύνεται και είναι σαφές ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να προσελκύσει επενδύσεις και να αναπτυχθεί η περιοχή». Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη έχει απενταχθεί από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, συνεπώς υπάρχει χρηματοδότηση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]