FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία την Κυριακή ο Βαγγέλης Μπούτας

Ημερομηνία: 01-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Κάλεσμα της ΟΑΣΗ στους Ηλείους αγροτοκτηνοτρόφους

Παρουσία του εκπροσώπου αντιπροσωπείας της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρο της ΕΟΑΣ Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα, θα συζητηθεί σε σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού, η επικαιροποίηση του πλαισίου των αγροτικών κινητοποιήσεων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην ΠΕΔ στον Πύργο. Εκτός από τον Β Μπούτα θα παρευρεθεί ακόμα αντιπροσωπεία της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, οι αγροτικοί σύλλογοι από την Ωλενία Αχαΐας, Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» και η ΟΑΣ Πελοποννήσου.

Η ΟΑΣΗ  απευθύνει κάλεσμα ώστε όλοι αγρότοκτηνοτρόφοι να συμμετάσχουν και απο κοινού να συναποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων. Η παρουσία του κορυφαίου αγροτοσυνδικαλιστή, προοιωνίζει έναν πραγματικά θερμό χειμώνα στο πεδίο των αγροτικών κινητοποιήσεων και στην Ηλεία, καθώς όπως λένε πολλοί αγρότες πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι…

Η ΟΑΣΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα των κινητοποιήσεων και την παρουσία του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα στην αγροτική σύσκεψη της Κυριακής, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεγάλα πανηγύρια στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την στήριξη των περιφερειών και δήμων για την «δίκαιη ανάπτυξη» όπως την προπαγανδίζει. Η αναλγησία της κυβέρνησης να παρουσιάζει αυξημένο το αγροτικό εισόδημα παίρνοντας σαν βάση παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, όπως από προϊόντα που έχουν τσακιστεί από τα φυσικά φαινόμενα και έχουν μειωμένη παραγωγή και συγκυριακή αύξηση τιμών, λόγω έλλειψης, είναι γκαιμπελική προπαγάνδα χειρίστου είδους. Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή αποζημιώνονται με ψίχουλα ή και καθόλου στην πλειοψηφία τους και μετά από πολλούς μήνες ή χρόνια από τον ΕΛΓΑ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει από τις εισφορές των αγροτοκτηνοτρόφων στον Οργανισμό 1,8 εκατ, ευρώ για τους ξεπουλημένους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο νέος νόμος  για τα νωπά προϊόντα σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει κατώτερες εγγυημένες τιμές, ούτε άμεση πληρωμή των παραγωγών. Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτοκτηνοτρόφων λειτουργεί υποστηρικτικά για τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τα αντιαγροτικά μέτρα τους και θα αδρανοποιήσει την αγωνιστικότητα μας.

Απάντηση μας, είναι η αναγκαιότητα να δυναμώσουμε την δική μας οργάνωση με την συγκρότηση νέων συλλόγων σε χωριά ή ομάδες χωριών, η ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων, συσκέψεις, περιοδείες, οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων τοπικά αλλά και πανελλαδικά.

Για την επικαιροποίηση του διεκδικητικού πλαισίου, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σας καλούμε, στην περιφερειακή αγροτική σύσκεψη την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 το βράδυ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Μανωλοπούλου και Μαγνησίας) στον Πύργο απέναντι από την ΔΟΥ Πύργου.

Όλοι στην σύσκεψη! Στα δικά τους συνέδρια δίνουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση- Οργανωση του αγώνα και αντεπίθεση»

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος