FOLLOW US: facebook twitter

Μια γιορτή γεμάτη χρυσόσκονη και λάμψη!

Ημερομηνία: 23-12-2016 | Συντάκτης:

10o-nipiagogeio1

Νεράιδες, ξωτικά και καλικάτζαροι χθες στο 10ο Νηπιαγωγείο Πύργου

Μια γιορτή, βγαλμένη λες από παραμύθι, γεμάτη χρυσόσκονη, λαμπερές νεράιδες, υπέροχα ξωτικά και άτακτους καλικάτζαρους, παρουσίασαν χθες για τον ερχομό των Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι δυο νηπιαγωγοί του 10ου Νηπιαγωγείου Πύργου.

10o-nipiagogeio7

Η γιορτή που προετοίμασαν με πολύ φαντασία και μεράκι οι δυο Νηπιαγωγοί, Ελένη Σταυροπούλου και Κατερίνα Πολύτσογλου, μάγεψε μικρούς και μεγάλους καθώς δεν αρκέστηκαν στα καθιερωμένα ποιήματα αλλά παρουσίασαν ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν φέτος με θέμα «Σαν της γιαγιάς τα παραμύθια» σε μια προσπάθεια να φέρουν τους μαθητές τους πιο κοντά στη λαϊκή παράδοση και κουλτούρα του τόπου μας,  να γνωρίσουν στους μικρούς αλλά και να θυμίσουν στους λίγο μεγαλύτερους, παραμύθια , μύθους και ιστορίες από το μακρινό παρελθόν τους… Μακρινές εποχές που παρά  τις δυσκολίες  τους  έκρυβαν  μαγεία , αθωότητα και  φαντασία τόσο για τους μεγάλους αλλά κυρίως για τα μικρά παιδιά!

10o-nipiagogeio6

Εμπνευσμένοι λοιπόν από ένα τέτοιο παραμύθι με θέμα τα παγανά, «Η Μαλάμω και η Πλούμπω», οι μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Πύργου, ζωντάνεψαν φανταστικούς ήρωες, καλικαντζάρους, νεράιδες, ξωτικά μέσα στο μύλο του χωριού… μια παραμονή Χριστουγέννων!

10o-nipiagogeio3

Χόρεψαν ως  νεράιδες μες τη χρυσόσκονη, αστειεύτηκαν ως ξωτικά, φυσικά έκαναν   ζαβολιές και πονηριές ως καλικαντζαράκια αλλά φέρθηκαν και έξυπνα ως κοπέλες του χωριού και γλύτωσαν από αυτούς! Βέβαια δεν έλλειψε και ο παπάς με την αγιαστούρα και το Σταυρό που έδιωξε τα παγανά και τα έστειλε πάλι κάτω από τη γη! Σκόρπισαν άφθονο γέλιο σε όλους τους γονείς και τους προσκεκλημένους  αλλά κυρίως τους μετέφεραν σε μια άλλη εποχή και τους  πρόσφεραν την ξεγνοιασιά  και το γέλιο που μόνο τα παιδιά ξέρουν να δίνουν!

10o-nipiagogeio2

Στο τέλος της γιορτής η έκπληξη των μικρών ήταν μεγάλη, καθώς τους επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, προσφέροντας τους δώρα αλλά κυρίως χαρά και θαυμασμό!

10o-nipiagogeio4

Αξίζει να  αναφέρουμε ότι ο  κύριος που υποδύθηκε τον  Άγιο Βασίλη δεν είχε καμία συγγενική σχέση με κανέναν από τους μαθητές του σχολείου. Εθελοντικά προσφέρθηκε να έρθει και να δώσει χαρά στα μικρά παιδιά. Ο κύριος Δημήτρης, όντας ο ίδιος παππούς  με δυο εγγονάκια, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη ήρθε να γεμίσει με λάμψη τα μάτια των μικρών μαθητών και τα κατάφερε περίφημα! Οι Νηπιαγωγοί του σχολείου τον ευχαρίστησαν θερμά για την τιμή που έκανε στο σχολείο τους και του …πρόσφεραν με τη σειρά τους χειροποίητα δώρα , δημιουργημένα  από  τις ίδιες  ως ελάχιστη ανταπόδοση.

10o-nipiagogeio5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος