FOLLOW US: facebook twitter

Μια αγκαλιά για τα παιδιά του πολέμου

Ημερομηνία: 12-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

mirsinii-paidia-suria5

Και δώρα – βάλσαμο για την πληγωμένη ψυχή τους

Κοντά στα παιδιά της προσφυγιάς από τη Συρία που φιλοξενούνται στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου εκπρόσωποι της Συμπολιτείας Ολυμπίας, του δήμου Ήλιδας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Η πρόεδρος της ΜΚΟ Συμπολιτεία Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, μαζί με τους συνεργάτες της, τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, τον διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Κώστα Φίλη, έφεραν στα παιδιά που έχουν βιώσει τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, παιχνίδια, για να επουλώσουν τις πληγές που έχουν ανοίξει στις ψυχές τους.

mirsinii-paidia-suria3

mirsini-paidia-suriai2

Όπως τόνισε η κα Χίντζιου – Κοντογιάννη σε δηλώσεις της «… φέτος που ανοίξαμε και γιορτάσαμε τον πρώτο δρόμο αφιερωμένο στην Εκεχειρία τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2016», ανοίξαμε επίσης και μια αγκαλιά για τα παιδιά του πολέμου μαζεύοντας παιχνίδια, ρούχα και ό,τι χρειάζεται ένα παιδί. Ανοίξαμε μια αγκαλιά για τα παιδιά που πάλεψαν με τα μανιασμένα κύματα, γιατί πίστεψαν σε έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βομβαρδισμούς και πείνα. Σε ένα καλύτερο κόσμο που θα βασιλεύει η ειρήνη». Ο δήμαρχος Ήλιδας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «… σήμερα προσφέρουμε χαρά στα παιδιά του πολέμου και είναι ότι ελάχιστο μπορούμε να προσφέρουμε», ενώ ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είπε πως «… αυτές τις άγιες μέρες για εμάς τους Χριστιανούς , δίνουμε λίγη χαρά στα παιδιά του πολέμου. Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας και το αποδεικνύουμε».

mirsinii-paidia-suria4

Οι εμπλεκόμενοι φορείς τόνισαν πως αυτή η πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια, ενώ ευχαρίστησαν τους γονείς, τα παιδιά και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Συμπολιτείας Ολυμπίας».

mirsini-paidia-suria1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot