FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκε με την Πράσινη σημαία το 5ο δημοτικό Πύργου

Ημερομηνία: 12-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

vraveio-5dimotiko-prasinhsimaiasimaia2

Στην μεγάλη εκδήλωση που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα με την συμμετοχή 109 συνολικά Οικολογικών σχολείων

Με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών σχολείων, βραβεύτηκε για τις οικολογικές και περιβαλλοντικές δράσεις του το 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη το Σάββατο 10 Δεκέμβρη. Η  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διοργάνωσε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», , όπου βραβεύτηκαν 109 σχολικές μονάδες για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο. Την Πράσινη Σημαία του 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου παρέλαβαν με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Οικονόμου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων π. Παναγιώτης Κλουκίνας και σήμερα θα την αναρτήσουν με καμάρι στο σχολείο τους.

vraveio-5dimotiko-prasinhsimaiasimaia5

 Στην εκδήλωση μαθητές, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων, παρουσίασαν τη δράση τους, μέσω δρώμενων, ενώ συμμετείχαν  μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα. Λόγω της συμμετοχής παιδιών διαφορετικών ηλικιών το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε δύο διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.

vraveio-5dimotiko-prasinhsimaiasimaia4

Στο τέλος της εκδήλωσης τα σχολεία που συμμετέχουν επιτυχημένα περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο, παρέλαβαν τη Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων την οποία θα αναρτήσουν στο σχολείο τους.

Το Πρόγραμμα αποτελεί διεθνές δίκτυο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με συντονιστικό φορέα τη Διεύθυνση Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης B’Αθήνας και εθνικό χειριστή, από το 1995, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Στη χώρα μας συμμετέχουν 333 σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016 και έχουν βραβευτεί 277 σχολεία από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου.

vraveio-5dimotiko-prasinhsimaia1

Όταν το σχολείο ολοκληρώσει το Σχέδιο Δράσης και αφού αξιολογηθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του Δικτύου, ονομάζεται «Οικολογικό Σχολείο» και επιβραβεύεται με την Πράσινη Σημαία του Δικτύου που φέρει το σήμα του Δικτύου. Μετά από δύο χρόνια από την βράβευσή του, επαναξιολογείται, ώστε να μπορεί να συνεχίζει να φέρνει επάξια τον τίτλο του. Το 5ο Δημοτικό σχολείο Πύργου, έχει διακριθεί για τις περιβαλλοντικές του δράσεις και τις οικολογικές του ανησυχίες και έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές δράσεις, που το κατατάσσουν επάξια στα Οικολογικά σχολεία.

vraveio-5dimotiko-prasinhsimaiasimaia3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος