FOLLOW US: facebook twitter

Με χρώματα και ευωδιές οι Επιτάφιοι του Πύργου: Στολίστηκαν από ενορίτες αλλά και ανθοπωλεία

Ημερομηνία: 15-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Κάθε χρόνο στους Ιερούς Ναούς από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης αρχίζει ο στολισμός των Επιταφίων με λουλούδια. Τα παλιότερα χρόνια, χρησιμοποιούσαν κυρίως γαρύφαλλα, χιονάκι που ανθίζει μόνο την περίοδο αυτή (πασχαλιές) και τριαντάφυλλα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, προστέθηκαν οι μαργαρίτες σε διάφορους χρωματισμούς, οι ορχιδέες, οι βιολέτες και άλλα. Τα λουλούδια για τον στολισμό των επιταφίων είναι συνήθως προσφορά των ενοριτών χωρίς να λείπουν και αυτοί που τους αναλαμβάνουν ανθοπωλεία.

Οι επιτάφιοι του Πύργου σε κάθε ενορία στολίστηκαν με πολύ αγάπη, με όμορφα και ευωδιαστά λουλούδια και χθες το βράδυ έγινε η περιφορά τους γύρω από τις εκκλησίες, καθώς για μια ακόμα χρονιά η Ι.Μητρόπολη Ηλείας αποφάσισε να μην γίνει περιφορά όλων των Επιταφίων στην πλατεία του Πύργου, αφού ο Άγιος Νικόλαος δεν λειτουργεί ακόμα.

Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου

Με τα λουλούδια που εναπόθεσαν στον εσταυρωμένο οι πιστοί, στόλισαν και φέτος οι ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου τον Επιτάφιο. Οι ενορίτες, επέλεξαν τα πιο όμορφα λευκά και ροζ γαρύφαλλα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.


Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος

Στολισμένος με γαρύφαλλα, και ορχιδέες, προσφορά των πιστών και ενοριτών, ήταν ο Επιτάφιος του Αγίου Παντελεήμονα. Τον στολισμό, επιμελήθηκαν οι κ.κ. Μαρία Γκουβέρου, Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου,  Βασιλική Πιρπιρ και Ευάγγελος, Σοφία και Αικατερίνη Παπαηλιού.


Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος

Στολισμένος με μωβ και λευκές ορχιδέες, δωρεά ενοριτών, ήταν ο Επιτάφιος του Ι.Ναού Αγίου Σπυρίδωνος. Τον στολισμό επιμελήθηκε το Ανθοπωλείο της κ. Ανθούλας Καραγιαννοπούλου.


Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου

Όμορφος και λιτός, ο Επιτάφιος του Αγίου Αθανασίου που επιμελήθηκαν οι ενορίτες, στολίζοντας τον κυρίως με πανέμορφες ορχιδέες σε διάφορα χρώματα, λευκές, μωβιές και ροζ.


Ιερός Ναός Αγίας Κυριακής

Με την στήριξη των πιστών, τον Επιτάφιο της Αγίας Κυριακής, επιμελήθηκε και φέτος το ανθοπωλείο «Μοσχόπουλος» που τον στόλισε με πανέμορφες μωβ και λευκές ορχιδέες και λευκά  τριαντάφυλλα, σ εκπληκτικούς συνδυασμούς.


Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου

Με ευωδιαστά γαρύφαλλα λευκά, ροζ , μωβ, κόκκινα και πιο απαλές αποχρώσεις, στόλισαν με ευλάβεια οι πιστοί τον Επιτάφιο του Αγίου Διονυσίου, μετά τα 12 Ευαγγέλια.  Ένας χρωματικός συνδυασμός υπέροχος.


Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας

Με λευκές και ροζ ορχιδέες αλλά και λευκά τριαντάφυλλα και ανθούρια, στόλισαν τον Επιτάφιο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Το στολισμό επιμελήθηκαν με πολύ αγάπη, οι ενορίτες της Αγίας Τριάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος