FOLLOW US: facebook twitter

Λιτοί και απέριττοι οι Επιτάφιοι της Αμαλιάδας: Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν την περιφορά στις ενορίες τους

Ημερομηνία: 15-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Λιτοί και απέριττοι, με ξεχωριστή ομορφιά και με την συμβολή κυρίως των ενοριτών των εκκλησιών αλλά και την βοήθεια σε ορισμένους από αυτούς ανθοπωλείων της πόλης, ήταν οι Επιτάφιοι της Αμαλιάδας.

Οι πιστοί που προσκύνησαν την μ. Πέμπτη τον Εσταυρωμένο, εναπόθεσαν στο Σταυρό ανθοδέσμες και στεφάνια με υπέροχα λουλούδια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους ενορίτες στο στόλισμα των Επιταφίων, έτσι όπως πάντα συνηθίζεται.

Στις εκκλησίες της Αμαλιάδας το κλίμα ήταν κατανυκτικό όλο το Μεγαλοβδόμαδο αλλά και χθες βράδυ στην περιφορά των Επιταφίων, όπου εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν την πομπή με θρησκευτική ευλάβεια.

Ι. Ναός Αγ. Αθανασίου

Πνιγμένος στα γαρύφαλλα, σε λευκά, ροζ και κόκκινα χρώματα, ο Επιτάφιος του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου, φάνταζε σαν ολάνθιστος και μυρωδάτος κήπος.

Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με γαρύφαλλα λευκά, κρίνους, ανθούρια και ορχιδέες σε διάφορα χρώματα, ήταν στολισμένος ο Επιτάφιος στον Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με λιτή και απέριττη ομορφιά.

Ι. Μονή Φραγκαβίλας

Ένα υπέροχο χρωματικό αποτέλεσμα με ποικιλία λουλουδιών, στολίστηκε ο Επιτάφιος στην Ι.Μονή Φραγκαβίλας και το κλίμα στο παλαιό παρεκλλήσι ήταν απόλυτα κατανυκτικό.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Με μυρωδάτα γαρύφαλλα σε λευκούς και κόκκινους χρωματικούς συνδυασμούς, στολισμένος ο Επιτάφιος στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα.

Ι. Ναός Αγ. Γεωργίου

Ορχιδέες και τριαντάφυλλα, επέλεξαν για να στολίσουν τον Επιτάφιο στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ι. Ναός Αγίου Νεκταρίου

Πανέμορφες παλ αποχρώσεις είχε ο Επιτάφιος στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου με ζέρμπερες και αμάραντα, εκπληκτικός χρωματισμός.

Ι. Ναός Αγίου Τρύφωνος

Οι ροζ ζέρμπερες και τα λευκά και ροζ τριαντάφυλλα, κυριάρχησαν στον στολισμό του Επιταφίου στον Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος αλλά και μεγάλα ανθούρια στις κεντρικές στήλες. Μαζί με τις λευκές κορδέλες, το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο.

Ι. Ναός Αγ. Άννας

Λευκή χρωματική απόχρωση με λίλιου, ζέρμπερες και τραιντάφυλλα, στον Επιτάφιο του Ι. Ναού Αγίας Άννας. Λευκό το χρώμα της αγνότητας…

Επιτάφιος Ι.Ναού Αγ. Διονυσίου Κυλλήνης

Εξαιρετικά όμορφος ο στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Κυλλήνης που επιμελήθηκαν οι γυναίκες της ενορίας και της Τ.Κ. Ο Επιτάφιος στολίστηκε μετά την Θεία Λειτουργία των 12 Ευαγγελίων και ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος