FOLLOW US: facebook twitter

Με σημαντική συμμετοχή η 5η αιμοδοσία στο Σμίλα

Ημερομηνία: 06-08-2018 | Συντάκτης:

Κερδίζουν έδαφος οι νέοι αιμοδοτικοί σύλλογοι

Είναι πραγματικά σημαντικό να κερδίζουν έδαφος και δυναμική οι νέοι αιμοδοτικοί σύλλογοι στην Ηλεία. Στο Σμίλα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγ. Γεώργιος, πραγματοποίησε χθες την 5η του αιμοδοσία με σημαντική συμμετοχή, συγκεντρώνοντας συνολικά 16 φιάλες αίματος. Σε μια εποχή δύσκολη με μεγάλες ανάγκες, η συμμετοχή του κόσμου είναι Θείο δώρο στην προσπάθεια που καταβάλλεται στην αιμοδοσία. Με αρωγό το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, ο σύλλογος πέτυχε το στόχο του, εγγράφοντας παράλληλα και νέα μέλη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Σαρικάκης «… πραγματοποιούμε μια πολύ δυνατή αιμοδοσία.

Έχουμε ένα λόγο παραπάνω με την αλληλεγγύη που θέλουμε να δείξουμε στους πυρόπληκτους. Ήδη έχουμε προσφέρει μετά από παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως, φιάλες αίματος. Γινόμαστε αρωγοί και πάλι για ότι μας ζητήσουν από την Αττική. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον στις αιμοδοσίες μας. Μεγαλώνει ο σύλλογος με νέα μέλη κάθε φορά. Για τη δυναμικότητά μας στεκόμαστε πολύ καλά» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «… τα μέλη μας προσπαθούν να φέρουν νέα μέλη, ενώ και ο κόσμος καταλαβαίνει πως με πέντε λεπτά δίνει ζωή. Ο κόσμος όμως δεν πρέπει να τρέχει, μόνο όταν συμβαίνει κάτι τραγικό. Μπορούμε να προσφέρουμε πιο συχνά, ανώδυνα και χωρίς κόστος».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου, Έλισάβετ Ζαχαριαδάκη σημείωσε πως «… η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Ο σύλλογος του Σμίλα είναι ένας από τους νέους που έχουν ιδρυθεί. Πηγαίνει πολύ καλά αιμοδοτικά με τη συμμετοχή του κόσμου. Το σημαντικό είναι πως υπάρχουν και νέα άτομα που στηρίζουν το σύλλογο. Αυτό έχει τη δική του σημασία στον εθελοντισμό, που βλέπουμε να περνά ως ιδέα και στη νεολαία. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε όλοι μας και προσπαθούμε και εμείς στην αιμοδοσία να κάνουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος