FOLLOW US: facebook twitter

Με προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιά σε Γυμνάσια και Λύκεια-Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΕΛΜΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 10-09-2018 | Συντάκτης:

Καταργήθηκε το Γυμνάσιο Μυρτιάς

 

Με κινητοποιήσεις και άλλες μορφές δράσης προειδοποιεί η ΕΛΜΕ Ηλείας λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρύφωνας Αθανασόπουλος και η Γραμματέας Ευρυδίκη Παυλοπούλου αλλά και οι διευθυντές του  2ου και του 4ου ΓΕΛ Πύργου Έλενα Καββαδά και Χαράλαμπος Ανδρουτσόπουλος αντίστοιχα, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα βασικότερα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για την περιπέτεια κατάργησης του Γυμνασίου Μυρτιάς Σκουροχωρίου που ξεκίνησε το 2011 και που τελικά φέτος τέθηκε σε ισχύ, με την κ. Παυλοπούλου να χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική την ενέργεια του Υπουργείου να αναστείλει τη λειτουργία του, λέγοντας μάλιστα πως φέτος στην α΄ τάξη έγιναν 25 εγγραφές γεγονός που αποδεικνύει ότι το σχολείο θα μπορούσε να επιβιώσει και σε βάθος χρόνου να ισχυροποιηθεί.

Στην συρρίκνωση των τμημάτων αναφέρθηκε ακολούθως ο κ. Αθανασόπουλος, φέρνοντας ως παράδειγμα την απόφαση κατάργησης τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής στο 1ο Λύκειο,  την μείωση των τμημάτων από 4 σε 3 του 4ου Λυκείου Πύργου, στοιβάζοντας τους μαθητές στις τάξεις σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και την μετακίνηση μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας σε άλλα σχολεία.
«Απαιτούμε να εισακουστούμε για τα τμήματα που δεν εγκρίθηκαν και αυτό πρέπει να γίνει για παιδαγωγικούς λόγους. Δεν είναι σωστό, τελευταία στιγμή να παιδιά να καλούνται να αλλάξουν σχολείο, φίλους και ειδικά όταν βρίσκονται σε διαδικασία πίεσης ενόψει της προετοιμασίας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και με δεδομένο, ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσής τους», είπε η κ. Παυλοπούλου.

Μείωση μαθητών

Στη  μη ομοιόμορφη χωροταξική κατανομή που μείωσε τον αριθμό των μαθητών αναφέρθηκε ο Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Πύργου Χαράλαμπος Ανδρουτσόπουλος τονίζοντας ότι στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τον Ιούνιο έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα διορθωθούν πιθανά λάθη, χωρίς αυτό να έχει μέχρι στιγμής συμβεί ενώ η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Έλενα Καββαδά μίλησε για τα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή των οδηγιών του υπουργείο, εξηγώντας πως είναι πρακτικά αδύνατο στις μικρές αίθουσες του σχολείου να χωρέσουν 27 μαθητές καθώς βάσει τετραγωνικών ο ανώτερος αριθμός δεν ξεπερνά τους 20.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος