FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας: Οι Ηλείοι τίμησαν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ημερομηνία: 16-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Κοσμοπλημμύρα στην Ι.Μ. Σκαφιδιάς

Μαζικά βρέθηκαν οι πιστοί στις εκκλησίες του νομού το απόγευμα της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι κάτοικοι της Ηλείας αλλά και οι ετεροδημότες επισκέπτες, γιόρτασαν τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, σύμφωνα με την θρησκευτική μας παράδοση, συμμετέχοντας στο «Πάσχα του καλοκαιριού».

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, τις ονομαζόμενες θεομητορικές εορτές.

Μοναστήρια και εκκλησίες γέμισαν με ντόπιους και επισκέπτες, με τις προσευχές, τις ευχαριστίες και τα τάματά τους στη χάρη Της. Τα περίπου 500 «Θεοτοκωνύμια», οι ονομασίες και χαρακτηρισμοί που Tης έχουν αποδώσει οι πιστοί, δηλώνουν την αγάπη αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο Της.

Στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, παρουσία πλήθους πιστών και αρχών του τόπου.

Χιλιάδες πολίτες μετέβησαν στην Σκαφιδιά για να προσκυνήσουν την Ιερή εικόνα της Παναγίας στο γνωστό μοναστήρι, να ανάψουν ένα κερί και να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και τη Θεία Κοινωνία, ξεκίνησε η Λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας στο μεγάλο προαύλιο έξω από την Ιερά Μονή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος