FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα η σημερινή παρέλαση στον Πύργο

Ημερομηνία: 25-03-2017 | Συντάκτης:

parelasi

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Ηλειακή πρωτεύουσα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις στον Πύργο, στην Πάτρα και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.  Στον Πύργο η μεγάλη παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα διεξαχθεί όπως πάντα στην οδό Μανωλοπούλου σήμερα στις 11.30 το πρωί, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφ. Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Η επίσηση Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ναό Αγίου Αθανασίου και μετά την επιμνημόσυνη δέση στο μνημείο Ηρώων θα ακολουθήσει η δεξίωση της πολιτικής ηγεσίας των τοπικών φορέων από τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και εν συνεχεία η παρέλαση ενώ το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παραδοσιακών χορών από το «Ηλείων Παράδοσις».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Πύργο

7 π.μ. Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

8 π.μ. Έπαρση της  σημαίας στο μνημείο των Ηρώων με συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ».

10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. (9.55 π.μ. Πέρας προσέλευσης Αρχών). Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη  δέηση στο μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

10.45 π.μ. Δεξίωση από τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή στο «Λάτσειο» Δημοτικό Μέγαρο προς τιμήν των Αρχών.

11.30 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλου αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων, Λαογραφικών  Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

6 μ.μ. Υποστολή  σημαίας.

7 μ.μ. Εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Ιόνιον» από τον λαογραφικό όμιλο Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αφιερωμένη στη Μακεδονία με θέμα: «Στιγμές από την επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία» και παρουσίαση   παραδοσιακών χορών από Ήπειρο, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Μακεδονία και Πελοπόννησο από τις χορευτικές ομάδες του Ομίλου.

Που θα βρίσκονται Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν στον Πύργο ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στον Πύργο, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις στη Ζαχάρω, και ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος στην Αμαλιάδα. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς στα Λεχαινά, Λάμπης Αριστειδόπουλος στην Κρέστενα, Δημήτρης Κωσταριάς (βοηθός Περιφερειάρχη) στην Αρχαία Ολυμπία, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στην Αμαλιάδα και Γιάννης Αρβανιτάκης στη Βάρδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος