FOLLOW US: facebook twitter

Διαρκές το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 – Κατάθεση στεφάνων χθες στον Πύργο

Ημερομηνία: 25-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

katathesi-stefania-25marti-pirgos1

Με καλό καιρό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων των σχολείων του Πύργου και παρουσία των προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, έγινε χθες το πρωί η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο καλός καιρός είναι σύμμαχος στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις και όλοι ετοιμάζονται για να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παρέλαση το πρωί του Σαββάτου.

Στο μήνυμά τους οι διευθυντές εκπαίδευσης αναφέρθηκαν στους συμβολισμούς και τα μηνύματα που δίδει σήμερα η Ελληνική Επανάσταση.

katathesi-stefania-25marti-zeulas

«Γιορτάζουμε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και αποτελεί αυτή η επανάσταση ένα μεγάλο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού 3000 χρόνια τώρα. Ο Ελληνισμός πορεύεται με άξονα την ελευθερία. Ο Ελληνισμός είναι σπουδή στην ελευθερία. Τότε πολέμησαν για την πολιτική τους ελευθερία και αυτοδιάθεση. Επικαιροποιώντας το μήνυμα σήμερα αυτό που διακυβεύεται είναι η οικονομική και η πολιτική μας ελευθερία. Έτσι γίνεται πάντα. Η ελευθερία διακυβεύεται. Όσοι βρίσκονται σε εγρήγορση μπορούν να την κατακτούν και πάλι. Σήμερα η νέα τάξη πραγμάτων απευθύνεται σε άτομα καταναλωτές. Εμείς είμαστε πολίτες που διεκδικούμε εγκυρότητα σχέσεων, ελευθερία προσωπικότητας και την αυτοδιάθεσή μας να παράγουμε πολιτισμό. Πέρα από τα άτομα υπάρχουν και τα συλλογικά υποκείμενα, που παράγουν πολιτισμό. Και πολιτισμός είναι η μαστορική διαχείριση των παθών μας. Μόνο έτσι απελευθερωνόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας.

katathesi-stefania-25marti-dimitrelos

196 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

«Συμπληρώνονται 196 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση , το πλέον σημαντικό γεγονός της νεότερης ιστορίας του τόπου. Τιμάμε τους προγόνους μας για μια ακόμα φορά, εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε με την εθνική επέτειο, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που ταυτίστηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση με την απελευθέρωση. Το κύριο νόημα της εθνικής επετείου, συνοψίζεται στο «εμείς» του Μακρυγιάννη και όχι στο «εγώ». Ένα μήνυμα κατά την άποψή μου, επίκαιρο, σύγχρονο και απαραίτητο. Τούτο τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και στρατιωτικοί και πολιτικοί και κάθε ένας από τους μικρότερους. Αυτό το σύνθημα του Μακρυγιάννη να είναι σήμα μας κατατεθέν» επισήμανε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος.

katathesi-stefania-25marti-pirgos

Σήμερα στον ΙΝ Αγ. Αθανασίου θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στις 10 π.μ., στις 10.30 π.μ. θα γίνει η κατάθεση στεφάνων και στις 11.30 θα ξεκινήσει η παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος