FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία το δια-σχολικό πρότζεκτ: «Ο Αειφορούλης αθλείται και γνωρίζει νέους φίλους»

Ημερομηνία: 11-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δια-σχολικό πρότζεκτ «Ο Αειφορούλης αθλείται και γνωρίζει νέους φίλους» στο πλαίσιο του προγράμματος «ο Αειφορούλης μας αλλάζει το σχολείο» που υλοποιήθηκε από τέσσερα Δημοτικά Σχολεία του Πύργου, το 3ο, το 5ο, το 10ο και το 11ο. Ένα πρόγραμμα διάρκειας πέντε μηνών για το οποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των τεσσάρων σχολείων Δημήτρης Οικονόμου, Ελένη Δούκη, Στέλιος Βασιλείου, Βάσω Λιάπη και Νίκος Στεφανίδης.

Στόχος του ήταν οι μαθητές μέσα από την συνεργασία και την επικοινωνία να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν την σωματική άσκηση, την συνεργασία, την αποδοχή, τη γνωριμία με άλλους μαθητές από τα άλλα σχολεία, την επικοινωνία και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Η Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό Σχολείο έχει πολλούς στόχους που αποδεικνύουν τον πλούτο και τις δυνατότητες του μαθήματος στη σωματική, πνευματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.

Οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του πεντάμηνου προγράμματος, ήταν η επικοινωνία μεταξύ των σχολείων, όπου κάθε σχολείο επέλεξε το άθλημα που θα παίξουν με τα αλλά σχολεία. Δημιούργησαν λοιπόν, το «Κουτί του Αειφορούλη των αθλημάτων» που πήγε σε όλα τα σχολεία και οι μαθητές τοποθέτησαν μέσα κατασκευές, κολλάζ, πληροφορίες για τα αθλήματα που θα παίξουν, την πυραμίδα της διατροφής, την μασκότ του προγράμματος, ζωγραφιές και φωτογραφίες.

Μάλιστα η συνάντηση των σχολείων, πραγματοποιήθηκε στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, όπου οι μαθητές παρουσίασαν και έπαιξαν τα αθλήματα με μικτές ομάδες(ανάμεικτα τα παιδιά από όλα τα σχολεία).Υπήρχε και μια όμορφη έκπληξη για τους μαθητές, το κέρασμα με εδέσματα από το 11ο Δημοτικό σχολείο Πύργου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε εικαστική έκθεση με τις κατασκευές των μαθητών και τέλος έγινε η αξιολόγηση του προγράμματος.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος