FOLLOW US: facebook twitter

Μειώσεις ως 60% στις εισφορές μηχανικών & δικηγόρων

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36682″ img_size=”full”][vc_column_text]Δικηγόροι και μηχανικοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019, με βάση τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Οι μειώσεις κυμαίνονται από 5,63% ώς 60,56% και σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, δικηγόροι και μηχανικοί είναι τριπλά ωφελημένοι από το «ψαλίδι» των εισφορών για κύρια σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες (ΟΑΕΕ) και τους αγρότες (ΟΓΑ) η μείωση των εισφορών φτάνει στο 33%, ενώ για τους τελευταίους το ασφάλιστρο της κύριας σύνταξης μειώνεται στο 12% το 2019 από 18% που είχε προβλεφθεί στον νόμο Κατρούγκαλου.

Αυτοαπασχολούμενοι

Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους το ασφάλιστρο υπέρ του ΕΦΚΑ μειώνεται στο 13,3% από 20%.

Τα ασφάλιστρα που θα καταβάλλουν οι αυτοαπασχολούμενοι για επικουρική και εφάπαξ διαμορφώνονται σε σταθερό ποσό, υπολογιζόμενο στο 7% και 4%, αντίστοιχα, επί του κατώτατου μισθού, ανεξάρτητα από το εισόδημα, δηλαδή 41 ευρώ για επικουρική και 23,44 ευρώ για εφάπαξ.

Η ελάφρυνση των εισφορών για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ αφορά συνολικά 250.000 μη μισθωτούς.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot