FOLLOW US: facebook twitter

Αγιασμός για το 2ο δημ. σχολείο Γαστούνης στο γυμνάσιο της πόλης και… προσεχώς στα Καβάσιλα

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με αισιοδοξία για την θετική έκβαση της μεταστέγασης στο κτίριο του πρώην γυμνασίου Καβασίλων, τελέστηκε χθες το μεσημέρι ο αγιασμός για το 2ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης, στο χώρο του γυμνασίου – λυκείου της πόλης. Οι εξελίξεις νωρίτερα με την αυτοψία του δημάρχου Πηνειού, Αλέξη Καστρινού και των αρμοδίων της δημοτικής αρχής στο χώρο του πρώην γυμνασίου Καβασίλων, έφερε χαμόγελα σε μαθητές και γονείς χθες στον αγιασμό και πλέον όλοι αναμένουν την μεταφορά στο συγκεκριμένο χώρο και την επιστροφή στο πρωινό ωράριο.

Ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Γαστούνης, Νίκος Κλάδης, μίλησε για την έναρξη της νέας χρονιάς. «Υποδεχθήκαμε τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας στο χώρο του γυμνασίου, για τον καθιερωμένο αγιασμό με αισιοδοξία και διάθεση συνεργασίας με όλους, αλλά και με την εκτίμηση ότι όλα θα κυλήσουν γρήγορα ώστε να υπάρξει η προσδοκώμενη και επιδιωκόμενη μεταστέγασή μας στο κτίριο του πρώην γυμνασίου Καβασίλων για να αποκατασταθεί η κανονική πρωινή λειτουργία του σχολείου με όλες τις θετικές επιπτώσεις και ευκαιρίες που έχουν οι μαθητές σε πρωινό ωράριο. Να διαβεβαιώσω πως όλοι κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση, μάλιστα είχαμε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και επισκεφθήκαμε το χώρο του πρώην γυμνασίου Καβασίλων. Να είναι όλοι σίγουροι πως εργαζόμαστε ο καθένας από τη δική του πλευρά με εντατικούς ρυθμούς, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να πάμε στα Καβάσιλα για να λειτουργήσουμε με τον κανονικό τρόπο».

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Κατερίνα Νεραντζάκη μίλησε για τον αγιασμό στο νέο χώρο. «Πρωτοτυπήσαμε πανελλαδικά κάνοντας αγιασμό στις 2,15 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου Γαστούνης. Να ευχηθούμε στα παιδιά και τους δασκάλους καλή σχολική χρονιά. Να ευχαριστήσουμε και τη δημοτική αρχή που έδειξε τα πρώτα δείγματα κινητικότητας για τη μεταστέγαση στα Καβάσιλα, με αυτοψία για τυχόν παρεμβάσεις στο χώρο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να επανέλθει το σχολείο στην κανονικότητα, να αποδώσουν όλοι αυτό που πρέπει και να επανέλθει και η δομή του ολοήμερου».

Ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Πηνειού, Σπύρος Βασιλείου σχολίασε πως «… από το δήμο γίνονται όλες οι ενέργειες σε συνεννόηση με το διευθυντή του σχολείου για να υλοποιήσουμε την απόφαση του ΔΣ να μεταφερθεί το σχολείο στα Καβάσιλα με τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται. Επισκεφθήκαμε το σχολείο με το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας και το διευθυντή του σχολείου, είδαμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Όταν είμαστε όλοι ενωμένοι θα πάνε όλα καλά. Όλοι μαζί μπορούμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος