FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη φωτιά χθες το απόγευμα σε Ροδινά και Κοστομέρα

Ημερομηνία: 21-08-2017 | Συντάκτης:

Εντολή εκκένωσης των δύο χωριών του δήμου Ζαχάρως για προληπτικούς λόγους- Εγκλωβίστηκε προσωρινά  πυροσβεστικό όχημα από τις φλόγες

Μεγάλη δασική πυρκαγιά που ενισχύθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, ξέσπασε χθες λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή Αρήνης του δήμου δήμο Ζαχάρως, απειλώντας προσωρινά τα χωριά Ροδινά και Κοστομέρα, ενώ αργά το απόγευμα κατευθυνόταν προς την Μίνθη. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν για ώρες  να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά αφού είχε κυκλώσει κατοικημένη περιοχή και εξελισσόταν κοντά στα σπίτια των δύο χωριών. Νωρίτερα, είχε εγκλωβιστεί στις φλόγες ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο στη συνέχεια απεγκλωβίστηκε με τους πυροσβέστες πάντως να είναι καλά στην υγεία τους.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος που επειδή έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν τα Ροδινά και τον οικισμό Κοστομέρα, ζήτησε την εκκένωσή τους, ωστόσο επειδή το μέτρο είναι προληπτικό οι κάτοικοι δεν θέλησαν να απομακρυνθούν αλλά προτίμησαν να μείνουν στα χωριά τους να υπερασπιστούν αν χρειαστεί τις περιουσίες τους, αφού έχουν κακή εμπειρία από τις φωτιές του 2007. Στο μέτωπο της φωτιάς ήταν όλες τις ώρες και ο πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και η συνδρομή του ήταν σημαντική.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρησε κατάσβεσης της φωτιάς, με   34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα 14 ατόμων πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, καθώς η φωτιά έκαιγε δασική έκταση. Το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν και οχήματα  της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως καθώς και πολλοί εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Όπως ανέφερε μιλώντας λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην Πρωινή ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ως εκείνη τη στιγμή η φωτιά προχωρούσε ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο και μάλιστα είχε δύο και τρία μέτωπα και οι φλόγες είχαν ξεφύγει με κατεύθυνση τη Μίνθη. Οι πυροσβέστες και οι συντονιστές του έργου της κατάσβεσης κατέβαλλαν τιτάνιο αγώνα προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν νυχτώσει. Ως την ώρα όμως που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, έδιναν μάχη με τις φλόγες, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν προς την Μίνθη!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος