FOLLOW US: facebook twitter

«Μεγάλη τιμή για εμένα, την υποβαθμισμένη Ηλεία αλλά και τον εκπαιδευτικό κόσμο»

Ημερομηνία: 07-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι πρώτες δηλώσεις του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην «Πρωινή»

– Ενημερώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα δυόμισι μόλις ώρες πριν τον ανασχηματισμό

– Όποιες κι αν είναι οι αρμοδιότητές του στόχος του είναι να δώσει αγώνα για το ΤΕΙ Πύργου

Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει και επισήμως από σήμερα ως υφυπουργός Παιδείας μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής που θα γίνει πιθανόν το μεσημέρι στο Υπουργείο, ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης που ορκίστηκε το Σάββατο το μεσημέρι μαζί με τους νέους συναδέλφους του. Ο ίδιος θεωρεί την επιλογή του αυτή σε μια τόσο κρίσιμη θέση, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως μεγάλη τιμή αλλά και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη, τονίζοντας όμως ότι  αποτελεί και μια συμβολική κίνηση τιμής για τον ίδιο τον τόπο, την υποβαθμισμένη Ηλεία, αλλά και τον εκπαιδευτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται ο κ. Μπαξεβανάκης, όντας επί σειρά ετών καθηγητής στα ΕΠΑΛ, συνδικαλιστής και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας. Είναι μάλιστα γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή δέχθηκε αμέτρητα τηλέφωνα από συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, που ήθελαν να το συγχαρούν, καθώς ένας «δικός τους άνθρωπος» θα μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, στο καυτό πόστο του Υφυπουργού Παιδείας.

Μιλώντας χθες στην Πρωινή ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι “πρόκειται για μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Η επιλογή του Πρωθυπουργού δείχνει αφενός την στήριξη μιας επαρχιακής περιοχής και υποβαθμισμένης όπως είναι η Ηλεία και αφετέρου αποτελεί τιμή και για τον εκπαιδευτικό κόσμο, επιλέγοντας ως υφυπουργό Παιδείας ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον εκπαιδευτικό χώρο. Κατά τα άλλα, όλοι μας υπηρετούμε το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης που αποφασίσαμε συντονισμένα και επομένως δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές.”

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Μπαξεβανάκη για το αν γνωρίζει προσωπικά τον νέο υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο Ηλείος υφυπουργός μας απάντησε ότι έχει μαζί του μια πολύ καλή προσωπική σχέση, ότι τον εκτιμά σαν άνθρωπο και σαν επιστήμονα και τον πιστεύει πολύ.

“Ο κ. Γαβρόγλου αν πάμε πολλά χρόνια πίσω, ήταν Καθηγητής μου στο Ε.Μ Πολυτεχνείο, αλλά πέρα από αυτό είχαμε μια καλή συνεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία εγώ μετείχα ως Γραμματέας και ο νέος Υπουργός ήταν πρόεδρος της Επιτροπής.” Να πούμε βεβαίως ότι ο κ. Μπαξεβανάκης ήταν και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επί των διατάξεων του νέου συστήματος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

«Το έμαθα στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής»

Πιθανόν λοιπόν, συμπληρώνουμε εμείς, ο κ.Μπαξεβανάκης να ήταν και πρόταση του κ. Γαβρόγλου για την θέση του υφυπουργού Παιδείας, κάτι βεβαίως το οποίο  απλά υποθέτουμε και δεν γνωρίζει όπως μας είπε ούτε και ο ίδιος.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν η τιμητική αυτή θέση ήταν έκπληξη και για εκείνον και πότε ενημερώθηκε και του έγινε η πρόταση.

“Ναι, ομολογώ ότι ήταν έκπληξη για μένα, ενημερώθηκα στις… 6.30 το απόγευμα, δηλαδή μόλις δυόμισι ώρες πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός,  όταν πλέον είχε αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί ότι ο κ. Φίλης δεν θα παρέμενε τελικώς στη θέση του, οπότε έγιναν οι επόμενες κινήσεις για την επιλογή του νέου Υπουργού Παιδείας. Όταν λοιπόν “έκλεισε’ στο νέο κυβερνητικό σχήμα η επιλογή του κ. Γαβρόγλου στη θέση του Υπουργού Παιδείας, είχε έρθει η ώρα να αποφασιστούν και οι συνεργάτες του, οι νέοι υφυπουργοί και έτσι είχα κι εγώ την εξαιρετική τιμή να είμαι ο ένας εκ των δύο υφυπουργών Παιδείας.”

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα του ανατεθούν και τον τομέα ευθύνης που θα αναλάβει, ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι ακόμα δεν το γνωρίζει, άλλωστε σήμερα θα γίνει η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο Υπουργείο Παιδείας όπως και στα άλλα υπουργεία που αλλάζουν χέρια, όμως υποθέτει ότι στην αρμοδιότητά του θα είναι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, καθώς είναι ένας χώρος που ως εκπαιδευτικός τον γνωρίζει πολύ καλά, γνωρίζει τις ελλείψεις και τις ανάγκες του.

 Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τομέα ευθύνης που θα του ανατεθεί, στην μεταξύ μας συζήτηση μας εκμυστηρεύτηκε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει την δική του μάχη για το ΤΕΙ Πύργου που έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος