FOLLOW US: facebook twitter

1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου: Στην Κυπαρίσσια οι ανιχνευτές

Ημερομηνία: 07-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 2, Νέα

proskopoi-geniki-foto

Γνωριμία με την ιστορία της περιοχής, επαφή με τη φύση και φυσικά ψυχαγωγία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ακόμα ξεχωριστού Σαββατοκύριακου που έζησαν οι Ανιχνευτές (Πρόσκοποι ηλικίας 15-17 ετών) του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πύργου κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στην Κυπαρισσία.

proskopoi-escape-room2

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τη ζεστή φιλοξενία τόσο από τον Διευθυντή κ. Ευάγγελο Αντωνόπουλο και τους μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας όπου διέμειναν, όσο και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Περιστεριάς κ. Αυγερινού Ράμμου και της κ. Γεωργίας Χριστοδούλου που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το διήμερο.

proskopoi-escape-room

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με ψυχαγωγία και μυστήριο στο escape room του Apollon resort art hotel, με τη μία από τις δύο ομάδες να κατορθώνει να «αποδράσει», συνεχίστηκε με έρευνα στην παλαιά πόλη και το Κάστρο της Κυπαρισσίας και ολοκληρώθηκε με μια ψυχαγωγική βραδιά με μουσική και χορό στη γιορτή του Λυκείου της πόλης.

proskopoi-giorti-lykeioy

Η Κυριακή ξεκίνησε με εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Κατσιμικάδας όπου ο π. Σπυρίδων Πέρρας ξενάγησε τα παιδιά στο μουσείο της μονής και αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία του χώρου.

proskopoi-faragi2proskopoi-iera-moni-katsimikadas2proskopoi-kastro

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς με τους θολωτούς τάφους πρωτοελλαδικής περιόδου και διέσχισαν το παρακείμενο φαράγγι με τους σταλακτίτες, υστέρα από μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή.

proskopoi-faragi

Η επιστροφή έγινε αργά το απόγευμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος