FOLLOW US: facebook twitter

Μαθηματικά μυαλά!: Βραβεύτηκαν 80 μαθητές της Ηλείας για τις επιδόσεις τους στους διαγωνισμούς μαθηματικών

Ημερομηνία: 29-01-2018 | Συντάκτης:

Τους 80 συνολικά μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς μαθηματικών ” Ο Θαλής ” (σχ. έτους 2017-18) , ” Ευκλείδης” (σχ. έτους 2016-17) και Τοπικού Διαγωνισμού για την Α΄ Γυμνασίου  “Δημήτρης Ζούνης”  (σχ. έτους 2017-18), βράβευσε το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, το  Παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Παράλληλα βραβεύτηκαν καθηγητές που συμμετείχαν στην προετοιμασία των μαθητών του Ν. Ηλείας στους Μαθηματικούς Διαγωνισμού. Οι καθηγητές που βραβεύτηκαν ήταν οι  Διονύσιος Γιάνναρος, Σπύρος Δεληκούρης, Διαμαντοπούλου Μαρία, Σαφαρή Μιμίκα, Μάλλιαρης Γιώργος, Σταυρόπουλος Σταύρος, Μπάστας Κωνσταντίνος, Φυντανίδης Νεκτάριος, Βασιλόπουλος Σπύρος και Κουκλαμάνη Αναστασία.

Τους μαθητές, γονείς και καθηγητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρίας κ. Γιάννης Τσόπελας που δήλωσε ευτυχής για τις επιτυχίες των μαθητών που αποδεικνύουν την αγάπη τους για τα μαθηματικά και για τον λόγο αυτό, η Μαθηματική Εταιρία διοργανώνει μια σεμνή τελετή για να επιβραβεύσει τα παιδιά. Ο υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Αγγελόπουλος συνεχάρη με την σειρά του τους διακριθέντες μαθητές και τόνισε μεταξύ άλλων ότι όσα παιδιά αγαπούν τα μαθηματικά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν αυτήν την κλήση τους, να σπουδάσουν στο μέλλον την επιστήμη των μαθηματικών και μια μέρα να γυρίσουν εδώ στον τόπο τους να προσφέρουν.

Την τελετή βράβευσης των Ηλείων μαθητών, τίμησε με την παορυσία του και ο Καθηγητής Παν/μίου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Μ.Ε  κ. Ιωάννης Εμμανουήλ.

Ο κ. Εμμανουήλ στην ομιλία του συνεχάρη τους βραβευθέντες μαθητές όπως και τους καθηγητές του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Ν. Ηλείας για το ενδιαφέρον τους για την άρτια διεξαγωγή στην Ηλεία των Μαθηματικών διαγωνισμών. Όπως τόνισε, στόχος των μαθηματικών διαγωνισμών είναι αναδείξουν τη σημασία των Μαθηματικών  και τον ρόλο τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον για τα μαθηματικά, την ιστορία και την διδασκαλία τους.

Επίσης επισήμανε ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως «Έτος Μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, του αρχαιότερου επιστημονικού σωματείου της χώρας. «Με την ανακήρυξη του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών» τιμούμε και τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα απευθύνονται κυρίως σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε όποιον/α ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά και κάλεσε το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρίας Ηλείας να διοργανώσει και αυτό αντίστοιχες δράσεις.

Ακολούθησε η βράβευση όλων των μαθητών που με χαμόγελα παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος