FOLLOW US: facebook twitter

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Πίτα με φλουρί . . . ακίνητο!

Ημερομηνία: 29-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ένα μεγάλο δώρο έφερε η νέα χρονιά στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, δώρο που προσφέρθηκε απο την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και έλαβε επίσημο χαρακτήρα στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Με απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβολίου Ηλείας παραχωρήθηκε το 50% του ακινήτου που στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου στον Πύργο, δίνοντας έτσι την κυριότητα στο σύνολό της, στο σύλλογο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου το απόγευμα της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Ηλείας αναφέρθηκε στο έργο των δικηγόρων αλλά και στα προβλήματα που έχει επιφέρει η κρίση στο λειτούργημά τους. Ευχήθηκε να έχουν δύναμη και να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες και ανέφερε πως η Ι.Μ. Ηλείας προσφέρει το ποσοστό της επί του ακινήτου όπου στην οδό Κρεστενίτη στεγάζονται τα γραφεία του συλλόγου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς που γεμίζει όλους με προσδοκίες για το μέλλον, σχολιάζοντας πως οι συνθήκες που επικρατούν δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. «Η χρονιά ξεκίνησε όχι με τους καλύτερους οιωνούς, για τους δικηγόρους, καθώς βρεθήκαμε σε κινητοποιήσεις απο τις πρώτες ημέρες. Ευλεπιστούμε πως θα συνεχιστεί με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα συνεχίσει να προσπαθεί να επιτελεί το έργο του, θα συμβάλει με τον πιο θετικό τρόπο στην απονομή της δικαιοσύνης σε τοπικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα, να συμπαραστέκεται στα μέλη του, σε οτιδήποτε έχουν να αντιμετωπίσουν και βεβαίως να βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας και κάθε άνθρωπο ο οποίος χρειάζεται τη συμπαράσταση ενός δικηγόρου και έχει ανάγκη προσφυγής στη δικαιοσύνη προκειμένου να βρει το δίκιο του. Είναι μαι χρονιά γεμάτη προκλήσεις για εμάς στις οποίες θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε» είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει να υλοποιήσει ο σύλλογος με κορυφαίο εκείνο το πρωτάθλημα μπάσκετ δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου.

Η δωρεά Μπιρμπίλη

Ο κ. Δημητρουλόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ιστορικό της παραχώσης του συνόλου της δωρεάς Μπιρμπίλη προς το Δικηγορικό Σύλλογο, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, κατείχε τελευταία το ½ εξ αδιαιρέτου του ορόφου που στεγάζονται τα γραφεία στην οδό Κρεστενίτη. Τόνισε πως προ διετίας ο Μητροπολίτης Ηλείας είχε εκφράσει την πρόθεση του Μητροπολίτικού Συμβουλίου Ηλείας να παραχωρήσει το ποσοστό της Μητρόπολης.

Πρόκεται για την υλοποίηση των όρων που είχε θέσει η αείμνηστη δωρήτρια Χαρίκλεια Μπιρμπίλη και βούληση του Μητροπολίτη Ηλείας και της Μητρόπολης, ώστε να αποκτήσει πλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος το 100%, αφού είπε προηγηθεί η δωρεά του Διονυσίου Μπιρμπίλη προς τη Μητρόπολη. Ο κ. Δημητρουλόπουλος ανέφερε πως η μεταβίβαση είχε «κκολλήσει» σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Ηλείας και την Ιερά Μητρόπολη για την παραχώρηση λέγοντας πως τα γραφεία του συλλόγου θα αποτελούν ένα χώρο όπου ο κ.κ. Γερμανός θα είναι ευπρόσδεκτος.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος αναφέρθηκε στην συμβολή και την πολύτιμη βοήθεια του δικηγόρου Φώτη Λουμίτη, του αρχιτέκτονα μηχανικού κ. Πετρόπουλου, της συμβολαιογράφου κυρίας Παυλοπούλου, αλλά και των πρώην προέδρων του συλλόγου κ.κ. Θεοδώρου και Τσαμπούκα.

Τα συμβόλαια υπεγράφησαν απο τις δύο πλευρές αμέσως μετά την κοπή της πίτας, που έγινε απο τον Μητροπολίτη Ηλείας και τον Επίσκοπο Ωλένης. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας προσέφερε ως δώρο στο Μητροπολίτη Ηλείας ένα επιτραπέζιο ρολόι. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος Πρωτοδικών Ηλείας κα Αγγελική Καγιούλη, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Πατρών κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης, η πρόεδρος Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Ηλείας, Αγγελική Ανδρικοπούλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας κ. Κατσαρός, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος δικαστικοί, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος